Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предстои публично обсъждане на проектобюджет 2019 на община Кърджали

Предстои публичното обсъждане на параметрите по Проектобюджет 2019 г. на община Кърджали. Събитието ще се проведе на 18 януари от 17 часа в залата на Бизнесинкубатора в областния град.
28 декември беше крайният срок, в който граждани, представители на институции, бизнес, неправителствени организации и синдикати, можеха да направят предложения и препоръки за бюджет 2019 година на община Кърджали. В предвидения срок предложение беше внесено от фирмите, работещи в Промишлен район "Изток". Искането е за ремонт на улица "Индустриална". Причината, че повече от 2000 души от години трудно стигат до работните си места, защото пътят е толкова разбит, че дори такситата отказват да возят до там, според Данаил Николов, представител на фирма в Промишления район.

Вижте още

До края на ноември в Кърджали ще има "синя зона"

До края на ноември Кърджали ще има работеща "синя зона". Вече са закупени и скобите, които ще бъдат поставяни на нарушителите. Това заяви кметът Хасан Азис. На този етап обхватът на улиците е този, който беше обявен първоначално, каза още Хасан Азис. Хасан Азис: „Поставил съм задачата на екипа, който работи за синята зона. Към края на..

публикувано на 23.09.21 в 11:53

Художничката Мая Мечева представя експозицията "Отражения" в Керимовата къща

Творческият си път 20 години от първата изложба показва художничката Мая Мечева в Керимовата къща. Тя ще покаже своята юбилейна изложба 20 години по-късно "Отражения", с която отбелязва годишнина от както представя свои платна. Първата й самостоятелна проява е под надслов "Интимно - не разговаряй със страстите си, нарисувай ги",..

публикувано на 23.09.21 в 11:25

Късо съединение подпали барака в село Бенковски

Барака изгоряла в село Бенковски при пожар на 22 септември. Сигналът за произшествието бил подаден в 10,40 часа, а екип на участъка в село Бенковски, община Кирково бил незабавно изпратен за потушаване на огъня, възникнал по първоначални данни от късо съединение в електроинсталацията.  Изгорели са бараката и селскостопански инвентар...

публикувано на 23.09.21 в 10:57

При специализирана операция са проверени 723 моторни превозни средства

723 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на област Кърджали. Операцията е проведена в периода от 15 септември до 22 септември с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за употреба на алкохол и упойващи вещества, използване на обезопасителни колани..

публикувано на 23.09.21 в 10:48

Отстранена е аварията в помпена станция в Хасково

Аварията в помпена станция „Ябълково“ е отстранена, съобщи управителят на ВиК-Хасково Борис Бусаров. Повредата остави два дни половин Хасково и 6 села без вода, а там където имаше, е с завишени количества на уран. Хасково и 6 села са без вода, вероятно до четвъртък От МРРБ изпратиха на място екипи на ВиК-Бургас и Стара Загора в помощ на..

публикувано на 23.09.21 в 09:16

Протест блокира възлово кръстовище в Смолян

Протестиращи в Смолян, живеещи на ул. „Колю Фичето“, за около час блокираха възлово кръстовище. Движението беше спряно към индустриалната зона и се образува транспортен хаос. Протестиращите настояват час по-скоро да се асфалтира улицата, която е ремонтирана по водния цикъл, който се изпълнява поетапно в областния град. От ръководството на община..

публикувано на 23.09.21 в 09:11

5 са новите случаи на коронавирус в област Кърджали, в страната 850

850 са новите случаи на коронавирус. Това е 9,4% отнаправените 9 086 теста за вчерашния ден, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Хоспитализирани са 4 959 души, от които 405 са в интензивни отделения. За изминалото денонощие са починали 27 души, а оздравелите са 584. Най-много са новите случаи в..

публикувано на 23.09.21 в 08:59