Криминалисти разкриха нива с канабис край Върбица

Снимка: ОДМВР- Враца

Нива с канабис е била разкрита от криминалисти от Районно управление - Момчилград в хода на специализирана операция за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества, проведена вчера на територията на общината. Растенията – 16 на брой, с височина от 70 см до 280 см, били отглеждани в землището на Момчилград, на брега на река Върбица. Наркотичната маса с общо тегло 3,5 кг е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Видът на дрогата е установен с тест. При проведени оперативно-издирвателни действия в РУ-Момчилград за срок до 24 часа е задържан 52-годишен местен жител, който полагал грижи за накростопанството. Извършен е оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група. Образувано е бързо производство по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс за отглеждане на наркотични растения. Разследващ полицай и група „Криминална полиция“ продължават работата по случая.


Вижте още

Кърджалийското училище "Петко Рачов Славейков" се бори за приза „Сграда на годината 2019“

Тази вечер ще се състои Цеременията по награждаване и галавечеря в Национален конкурс „Сграда на годината 2019“. Сред номинираните е и кърджалийското училище "Петко Рачов Славейков". То е едно от най-големите в страната с  площ от 9 703,50 м2, което го прави строеж от втора категория на сложност. Сградата разполага с дворно място от 18 095 м2. Открито..

публикувано на 10.12.19 в 10:53

Минерални бани с две призови места за наградите в туризма

Община Минерални бани е на второ място в категорията „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм” в класацията на Министерството на туризма с 23,67 % от гласовете. Тя бе изпреварена единствено от община Сливен, която се класира първа с резултат 37,87%. Далеч след Минерални бани останаха общини като Стрелча с 12,23 %, Стара Загора – с..

публикувано на 10.12.19 в 10:44

Радослав Милев няма да подкрепи вдигането на данъци в община Кърджали

Общинският съветник Радослав Милев от "Демократична България"  няма да подкрепи увеличаването на местните данъци и такси в община Кърджали , тъй като счита, че това няма да доведе до по-добри услуги. Очаква се проектът за по-високи данъци да бъде разгледан на предстоящата сесия на Общинския съвет. " Министърът на финансите призова кметовете на общини..

публикувано на 10.12.19 в 10:09

Народният певец Илия Луков с нов албум

Един от най-обичаните български народни изпълнители и създатели на песни с фолклорно звучене Илия Луков издаде нов албум “Наздравица за 25 години с песните на Илия Луков”. Заглавието излиза по повод 25 години концертна дейност на любимия на хиляди българи изпълнител. В него ще бъдат включени 17 съвсем нови песни. Някои от песните вече имат..

публикувано на 10.12.19 в 09:29

След 20 години в Джебел отново грейна елха

Две десетилетия Джебел светеше и делнично, и празнично единствено с уличното осветление. На това обаче се сложи край. Коледното дръвче в родопския град тържествено светна преди празниците. Деца от СУ „Христо Ботев“ пяха и рецитираха стихове пред сградата на общината, давайки начало на тръпката за Коледно-Новогодишните празници...

публикувано на 10.12.19 в 09:17

Грейна елхата в Ардино

Сред празнична атмосфера грейна   Коледно-новогодишната елха в центъра на Ардино . Светлините на празничната елха бяха тържествено запалени от кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям . Двамата ръководители поздравиха всички присъстващи, пожелаха им здраве, щастие, бъдещи успехи и весело посрещане..

публикувано на 10.12.19 в 09:13

"Арда бокс" ще бъде домакин на кръг от Държавното първенство за юноши

"Арда бокс" ще бъде домакин на кръг от Държавното първенство по бокс за юноши през месец май 2020 година. Подробности от треньора Стоян Узунов в звуковия файл: Стоян Узунов: Умишлено настоявах пред Федерацията да ни предостави домакинство на състезание за юноши. Нашият Ивайло Илиев се представя много убедително в тази възраст. Той играе добре..

публикувано на 09.12.19 в 15:44