Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ардино се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия

Политическите сили в община Ардино се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия за предстоящите през октомври местни избори.
Явиха се представители на всички политически партии, които са парламентарно представени и имат право да излъчат свои членове в Общинската избирателна комисия, както и представители на Демократична България - обединени, които са представени в Европейския парламент и имат право на един представител, каза за Радио Кърджали кметът на община Ардино Ресми Мурад. На тези консултации се постигна споразумение така, както са разпоредбите на ЦИК, коментира кметът. 
13 ще са членовете на ОИК в Ардино. По четирима представители ще имат Политическа партия ГЕРБ и Коалиция БСП за България, Обединени патриоти ще са с двама. С по един представител ще са ДПС, Воля и Демократична България - обединени. 
Миналата седмица консултации се проведоха освен в Ардино, още и в Момчилград и Крумовград. В понеделник, 19 август са консултациите за общински избирателни комисии в Кирково, Черноочене, Джебел и Кърджали.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Съдът отказа да върне спортна площадка „Арена Спартак“ на мюфтийството

Апелативен съд – Пловдив потвърди решение на Окръжен съд – Кърджали, с което се отказва на Мюсюлманско изповедание – София връщане собствеността на части от недвижим имот, в който понастоящем попадат трибуните на спортната площадка „Арена Спартак“. Апелативните съдии приемат, че ищецът не е доказал идентичност на искания от него имот със..

публикувано на 30.04.24 в 16:22

В Кирково се готвят за традиционния мевлид в джамията на Седемте девойки

Тече усилена подготовка в джамията на Седемте девойки в село Подкова, където на 6 май всяка година се събират хиляди гости от страната и чужбина, както за мевлида, така и с надежда за изцеление и вяра.  Джамията на Седемте девойки - е възстановена през 2009 г. като е съхранена древната строителна технология и е обявена за паметник на културата. Малко..

публикувано на 30.04.24 в 15:59

Фолклорен състав "Тракийска младост" представиха българския фолклор в Маниса

Фолклорен танцов състав “Тракийска младост” към НЧ „Родопски фар 1938” Кърджали с главен художествен ръководител Георги Бояджиев,  се завърна от 8-дневно турне в гр. Маниса, Република Турция. Съставът взе участие в празничните прояви в рамките на 484-то издание на Международния фестивал „Месир” 2024, който се организира от побратимената с Кърджали Голяма..

публикувано на 30.04.24 в 15:42

Регионалната библиотека в Смолян отбелязва 65-ата си годишнина

Регионалната библиотека „Н. Вранчев“ в Смолян е домакин на Национален форум „Библиотеките – важен фактор в обществения, образователния и културния живот на общността“.   Събитието е част от програмата за отбелязване на 65-годишнината на местната библиотека. Тя не е само дом на литературата, но и културен център на Смолян, който от десетилетия среща..

публикувано на 30.04.24 в 14:10

Прокуратурата привлече като обвиняем 51-годишен за кражба на 12 000 лева

Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем П.Г., на 51 г., за това, че на 27.04.2024 г. в гр. Кърджали, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Пежо“, отнел чужди движими вещи – пари в размер на 12 000 лева и 200 евро, от владението на пострадалата 53-годишна жена, без нейното съгласие и с намерение..

публикувано на 30.04.24 в 12:48

Задържаха непълнолетни за побой

Двама са задържани в РУ-Кърджали за нанесена телесна повреда. На 28 април около 5 часа пред заведение в централната част на Кърджали непълнолетни нанесли побой на 21-годишен, който е получил фрактура на ръката.  В хода на започналата проверка в РУ-Кърджали полицейски служители са установили двама 17-годишни, съпричастни към случая, които вчера са..

публикувано на 30.04.24 в 12:06

Без игрални зали в населени места до 10 000 души

Забраняват се игралните зали в населени места до 10 000 души с изключение на пограничните градове и курортите, реши на второ четене бюджетната комисия. С текстовете, които по-късно ще бъдат гледани и в пленарна зала, се забранява рекламата на хазарт в медиите. Билбордовете ще са най-малко на 300 метра отстояние от учебни заведения. С наредба ще се..

публикувано на 30.04.24 в 11:51