Заплатата на общинските съветници да бъде минимална, предлагат от ГЕРБМестната структура на ПП ГЕРБ предлага възнаграждението на общинските съветници в Кърджали да бъде в размер на една минимална работна заплата за страната, като тя се отнася и за работата на съветниците в постоянните комисии на местния парламент. Това беше съобщено днес на пресконференция на местната структура на ПП ГЕРБ. Йорданка Гочева, общински съветник от ПП ГЕРБ:

Ние, групата съветници на ГЕРБ, смятаме, че заслужаваме да получаваме възнаграждение за дейността си като общински съветници и смятаме този мандат да заслужим тези възнаграждение с честен труд, с инициативност и прозрачност, с експертно мнение и професионално отношение към всяка една от темите, които се разглеждат в общинския съвет. Затова излизаме с предложение – възнаграждението на общинските съветници да бъде изравнено с минималната работна заплата за страната. Като смятаме, че това е редно за всяка една страна с пазарна икономика, като смятаме, че по този начин ще защитим интересите на нашите съграждани, и че ще дадем ясен сигнал към тях, за това, че ние няма да сме в тежест на бюджета на общината.  


Вижте още

Грейна елхата в Кърджали

Преди броени минути грейна и елхата в Кърджали. Събитието започна в 16:30ч. в Дома на културата, а светлините на елхата бяха запалени в 17:50ч. Организирана бе празнична програма с песни и танци на деца от ОДК  съвместно с детските градини в Кърджали в която малки и големи посрещнаха Дядо Коледа: С всяко идване в Кърджали виждам как града става..

публикувано на 06.12.19 в 18:13

Златоград предпочитан от студентите за техния празник

Златоград е предпочитана дестинация за отбелязване на студентския празник. Почти на 100 % са резервирани хотелите и къщите за гости в родопското градче. Чуйте повече от Александър Митушев, директорът на Етнографския ареален комплекс в Златоград: "Има о ще места в отделните къщи, но общо взето сме пълни . Разбира се,   в къщите с по-ниска..

публикувано на 06.12.19 в 17:45

Обещано! Ремонт на пътя Ардино-Кърджали

Протестът, който затвори пътя Ардино-Кърджали преди дни разбуни духовете и днес в Кърджали се проведе среща между недоволни граждани от Ардино и Иван Досев, член на управителния съвет на  АПИ. Къде са парите от нашите винетки? С този въпрос протестиращите посрещнаха Досев на среща в областна дирекция пътна инфраструктура. По думите им..

публикувано на 06.12.19 в 15:46

Отворени врати за риск от туберкулоза в кърджалийската болница от 9 до 13 декември

Седмица на отворените врати  със скрининг за риск от туберкулоза се организира от 9 до 13 декември  в пневмофтизиатрично отделение на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски”. В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации. На пациентите със съмнение за наличие на заболяването, ще бъдат направени допълнителни..

публикувано на 06.12.19 в 14:56

Три театрални премиери радват децата на Кърджали за Коледа

С три премиери ще зарадват зрителите си за празниците творческите състави на Театрално-музикален център – Кърджали. „Рождество” е спектакъл за раждането и живота на Иисус Христос. „Представлението „стъпва” на сказанията от Новия завет, но няма за цел да го тълкува, а да запознае с фактите отпреди две хиляди години”, каза режисьорът Валентин..

публикувано на 06.12.19 в 13:57
Стоянка Мутафова

Почина голямата българска актриса Стоянка Мутафова

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова почина на 97-годишна възраст във ВМА, където беше хоспитализирана и се възстановяваше след тежка операция. В едно от последните си интервюта -  пред БНР-Бургас преди няколко месеца , тя сподели: "За много неща си мисля, но и много често си мисля какво, къде ще бъда, къде ще отида, само хубави неща слушам..

публикувано на 06.12.19 в 10:03

Палим светлините на Коледната елха в Кърджали

  Днес, 6 декември в Кърджали ще бъдат запалени светлините на Коледната елха пред Дома на Културата. Община Кърджали кани кърджалийци и гостите на града да присъстват на събитието, което ще бъде съпроводено с още разнообразни празнични изяви. Веселина Тихомирова, зам.-кмет на общината съобщи за Радио Кърджали каква ще бъде празничната коледна програма..

публикувано на 06.12.19 в 10:02