Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици от езиковата гимназия се облякоха в розово

Осмокласници от ЕГ Христо Ботев в Кърджали облякоха розови дрехи в голямото междучастие, за да отбележат деня на розовата фланелка. Нейната история започва в Канада през 2007 година. Инициатори са двамата ученици, които се обличат в розово, за да изразят своето отношение към тормоза и насилието в училище, на които са станали свидетели в тяхното училище. Тогава те били силно потресени от една случка - по-големи ученици се подигравали и тормозили  деветокласник, който бил облечен с розово поло. 
 Учители и ученици  от кърджалийската  гимназията обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството,  небходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.

Вижте още

В община Ардино пенсиите ще се получават и в 10-те станции на "Бългасрки пощи"

В община Ардино пенсиите ще се получават и в 10-те станции на "Бългасрки пощи", каза кметът Изет Шабан . Не са предприети по-строги мерки по раздаването на пенсиите:  "Повечето от хората си взимат пенсиите с карти, а има и такива, които ги взимат от пощенските станции. Има хора и от нас, и от полицията, които сме пред пощата в Ардино, също в..

публикувано на 10.04.20 в 09:31
Венцислав Мутафчийски

13 нови случая на коровавирус у нас, 54 са излекуваните

13 са новите случаи на заразени с коронавирус за последните 24 часа. Пет от тях са настанени в болници. За всички обявени 13 случая нямаме данни да има връзка с Банско.  Това съобщи на редовния брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски. През последните 23 часа са направени 494 проби, а до..

публикувано на 10.04.20 в 09:18

Община Смолян започна раздаването на xpaнитeлни пpoдyĸти пpeдocтaвeни oт БЧK

Община Смолян започна раздаването на xpaнитeлни пpoдyĸти, пpeдocтaвeни oт БЧK зa xopaтa в зaтpyднeнo coциaлнo пoлoжeниe в cитyaциятa, пpeдизвиĸaнa oт пaндeмиятa нa СОVІD-19. От помощта ще се възползват 146 души от града и общината. Ocнoвнитe цeлeви гpyпи, които получават индивидуалните пакети са възрастни хора над 65 –годишна възраст, които живеят..

публикувано на 09.04.20 в 17:46

Освен с вирусите в Джебел бе поведена и ранна битка срещу комарите

Поредна акция по дезинфекция бе извършена в общината във връзка с мерките срещу разпространението на коронавирус. Бяха третирани всички обществени места, автогари, спирки, както и специализирания автомобил на общината за транспортиране на покойници, съобщават от Община Джебел. В същото време бе извършена и дезинсекция. Пръскането срещу ларви на..

публикувано на 09.04.20 в 14:52

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи дарение на болниците в област Кърджали

Председателят на Народното събрание, депутат от  Кърджали и областен лидер на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева дари защитни облекла за многократна употреба и предпазни шлемове на медиците от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и общинските болници в Момчилград, Крумовград и Ардино. В условията на пандемия трябва да щадим максимално медиците на първа линия, които са..

публикувано на 09.04.20 в 14:37

Община Момчилград започна пръскането срещу комари и кърлежи

Община Момчилград започна пръскането срещу ларви на комари и на кърлежи.  В четвъртък специализирана фирма обработи районите на микроявозирите около града с препарат, който е напълно безвреден за хора и животни.  Целта е ларвите на комарите и кърлежите да бъдат унищожени, за да не се допусне развиване на голяма популация. През последните години..

публикувано на 09.04.20 в 14:33

Полицай със съмнение за covid-19 в Кърджали

Днес е взета и изпратена проба за тестване за коронавирус на един служител на Областна Дирекция на МВР Кърджали. Пробата е изпратена в лабораторията в Стара Загора и се очаква резултата.  Всяка сутрин на служителите на МВР се мери температурата и при леки съмнения се реагира. 

публикувано на 09.04.20 в 14:19