Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха и иззеха тютюн без бандерол в с.Гулийка

Снимка: ОДМВР-Видин

Тютюн без акцизен бандерол бил намерен в частен дом от полицейски служители в РУ-Крумовград. 

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места била извършена проверка в жилище в село Гулийка, където бил  открит около 2,5 кг нарязан тютюн без бандерол. 

Стоката е иззета, група „Криминална полиция“ в управлението извършва проверка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

АРДА посреща Ботев (Пд) в събота

В продажба са вече билетите за срещата на АРДА с Ботев (Пд). Кърджалийският отбор се изправя срещу тима на пловдивските железничари в среща от 33-ти кръг на efbetЛИГА. Двубоят е от груповата фаза, която дава право на участие на бараж за Европа. Срещата е с начален час 17:00. Феновете вече могат да закупят билети на касите на АРЕНА АРДА,..

публикувано на 10.05.24 в 11:22

Ниската физическа активност води до по-ранна смърт

С 30 на сто се увеличава рискът от смърт от заболяване при хората, които не са физически активни, в сравнение с тези, които спортуват или редовно се движат. Ниската физическа активност е един от основните фактори за възникване на хроничните незаразни болести и четвъртият рисков фактор за смъртност. На нея се дължат 6% от смъртните..

публикувано на 10.05.24 в 10:59

Започна едномесечната предизборна кампания за вота 2 в 1

Официално в полунощ започна предизборната кампания за насрочените на 9 юни избори за народни представители в следващия парламент, и за български евродепутати. Тя ще продължи до полунощ на 7 юни. Кампанията стартира 30 дни преди изборният ден, и се води на български език. Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и..

публикувано на 10.05.24 в 09:48

Времето е за чадър

Според прогнозата блачността ще бъде значителна, с валежи, главно в Южна България. Над североизточните райони ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, след обяд в Югоизточна България - силен североизточен вятър. Хладно време с максимални температури предимно между 13 и 18 градуса, в София – около 13 градуса. В..

публикувано на 10.05.24 в 09:06

Влизат в сила временни противоепидемични мерки срещу коклюш

От днес у нас се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на заболяването коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли и включват безплатна диагностика с PCR тестове в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора. При съобщаване на случай на коклюш, съответното РЗИ ще предписва нужните мерки на..

публикувано на 09.05.24 в 15:49

Трима тенори с уникален концерт за 24 май в Смолян

С концерт на Тримата български тенори, Община Смолян ще поздрави дейците на българската просвета и култура и всички граждани и гости на Смолян. Уникалният концерт ще се проведе на 24 май от 10,30 ч. на Амфитеатъра на Новия център в Смолян. А при неблагоприятни метеорологични условия в зала 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов”. След..

публикувано на 09.05.24 в 15:40

Разкрита е кражбата на 800 лева от параклис

Разкрита е кражбата на 800 лева от параклис в землището на село Брош. Полицейски служители от РУ-Кърджали са установили двама непълнолетни, съпричастни към липсващите пари от храма. Сигналът за открадната сума от кутията за дарения беше подаден на 7 май. В хода на започналата проверка полицаи стигнали до двама непълнолетни от Кърджали..

публикувано на 09.05.24 в 15:35