Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 10 юни се подновяват полетите между България и Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турция ще поднови полетите си до България от 10 юни, съобщи турският министър на транспорта Адил Караисмаилоглу. По думите му, цитирани от частния телевизионен канал НТВ, през юни постепенно ще започнат полетите до 40 страни.
От 10 юни, освен до България, започват полети и до Гърция, Бахрейн, Катар и до признатата само от Анкара Севернокипърска турска република. 
От 15, 20, 22 и 25 юни ще бъдат подновени полетите до редица други европейски и азиатски страни.
Министър Караисмаилоглу коментира, че с 15 страни са били постигнати предварителни споразумения за подновяването на въздушните комуникации, продължавали разговорите на Турция с още 92 страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Влизат в сила временни противоепидемични мерки срещу коклюш

От днес у нас се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на заболяването коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли и включват безплатна диагностика с PCR тестове в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора. При съобщаване на случай на коклюш, съответното РЗИ ще предписва нужните мерки на..

публикувано на 09.05.24 в 15:49

Трима тенори с уникален концерт за 24 май в Смолян

С концерт на Тримата български тенори, Община Смолян ще поздрави дейците на българската просвета и култура и всички граждани и гости на Смолян. Уникалният концерт ще се проведе на 24 май от 10,30 ч. на Амфитеатъра на Новия център в Смолян. А при неблагоприятни метеорологични условия в зала 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов”. След..

публикувано на 09.05.24 в 15:40

Разкрита е кражбата на 800 лева от параклис

Разкрита е кражбата на 800 лева от параклис в землището на село Брош. Полицейски служители от РУ-Кърджали са установили двама непълнолетни, съпричастни към липсващите пари от храма. Сигналът за открадната сума от кутията за дарения беше подаден на 7 май. В хода на започналата проверка полицаи стигнали до двама непълнолетни от Кърджали..

публикувано на 09.05.24 в 15:35

Високорискови наркотици с общо тегло 300 грама са открити в Кърджали.

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Кърджали извършили проверка в апартамент, обитаван от 32-годишен, където намерили около 100 грама суха листна маса и 210 грама бяло прахообразно вещество. При направени..

публикувано на 09.05.24 в 13:39

Надежда Захариева гостува на Кърджали днес

Поетесата Надежда Захариева гостува днес на Кърджали по повод 11 май - Ден на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий и Светла събота.  Ежегодно Спортно-интелектуален клуб "Ахридос" отбелязва този празник с организирани от Литературния кръг събития. Тази година, съвместно с Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" и Военен клуб - Кърджали канят..

публикувано на 09.05.24 в 12:46

Радио Кърджали отбелязва осмия си рожден ден

Днес най-младата станция в системата на БНР - Радио Кърджали ,   става на 8 години! На 9 май 2016 г. радиостанцията към  Българското национално радио започна своя ефирен живот. Радио Кърджали успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели, като в момента заема челни позиции п о..

публикувано на 09.05.24 в 11:26

„Мултикултурният град“ отбелязва Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие

17-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град“ тази година ще стартира с ДЪРВО с историята на три поколения от едно кърджалийско семейство, която се простира между България, Обединеното кралство, Холандия, Германия и Турция, и в която винаги присъстват изкуствата.  Историята тръгва от Нурие Хамди Мехмедали, родена в Кърджали през 1927..

публикувано на 09.05.24 в 11:07