Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Димитър Митрев: Кърджалийските морски бази са в голямата си част обновени

Плаж к.к."Албена"
Снимка: Радио Варна
През това лято учениците от Кърджали и областта могат да почиват на море в седемнадесет бази на „Ученически отдих и спорт” ЕАД, съобщи за радио Кърджали,  Димитър Митрев, главен специалист в офиса на дружеството в Кърджали.

В почивна база „Равда – Кърджали” в Равда,  е извършен основен ремонт. 

Направена е нова външна и вътрешна мазилка, сменена е дограмата, обновени са баните и подовите настилки, оборудвана е с нови мебели. 

Тя е вече от хотелски тип и отваря врати на 1 юли. 

През последните години в нея почиват деца от цялата страна, а не само от област Кърджали, както беше преди.

Местата в Почивна база „Равда-Кърджали” са 50, а цената на ден 22 лв. Съща е цената в базата  в Черноморец и в две от базите в Кранево, в една от базите в Обзор е 20 лв., а на другите места – по 18 лв.


Повече чуйте в прикачения звуков файл.

Вижте още
с. Джерово

Четвърти ден кирковското село Джерово без вода

Повече от четири дни жителите на кирковското село Джерово са без вода. Това е проблем от години, жалват се хора от селото. „Този проблем с водата не е от сега. Той е от години и никой не иска да вземе мерки. Само си прехвърлят топката ВиК и общината. Точно когато трябва да се пазим и да спазваме хигиена, да си мием ръцете по-често,..

публикувано на 03.07.20 в 17:23

Рид Чала - обвеян с история и легендата за Кралю войвода

Рид „Чала“ или известен още като Кралюв рид , археолозите определят като своеобразен археологически резерват. Той е заобиколен от селата Кралево, Долно Ботево, Голям Извор и Малък Извор , а в местността са открити множество артефакти от различни периоди и останки от тракийски култово-погребален комплекс, тракийски селища, късно-антична и..

публикувано на 01.07.20 в 18:53

Концертът пред Дома на културата събра над 300 гости и над 8000 онлайн зрители

На концерта "С талант и любов към изкуството", който се проведе пред Дома на културата и на който Радио Кърджали беше медиен партньор,  присъстваха над 300 гости и над 8000 онлайн зрители. „Това е равносметката и ние сме повече от доволни от успеха, който надмина очакванията ми и в най смелите ми мечти“, коментира Марияна Ликова, директор на..

публикувано на 01.07.20 в 16:53

Гърция отваря за всички международни полети от 1 юли

Гърция ще допуска всички международни полети в летищата си от 1-ви юли. Ще се прилага тестване на пътниците, в зависимост от страната, от която пристигат. Ще се изискват и декларации с данни за мястото на пребиваване преди излитане за Гърция.  Въвежда се задължително попълване на формуляр 48 часа преди излитане на самолета към Гърци я. Всеки пристигащ..

публикувано на 28.06.20 в 16:58

Зачестяват случаите на засегнати от сколиоза деца

Зачестяват случаите на засегнати от сколиоза деца и то най-вече във възрастта между 14 и 16 години. Лесни за наблюдение признаци са дали едното рамо е по-ниско от другото или едната лопатка не стърчи, дали едната ръка е по-дълга от другата или са симетрични ръцете, таза, колената и др. Затова поне веднъж месечно родителите трябва да..

публикувано на 26.06.20 в 14:35

Никола Чанев за жалбата на живущи в бл.60: Окръжната прокуратура ще установи как общински имот се е озовал в частни ръце

"Това, което установихме в Областна администрация по документи е, че имотът до блок 60 в кв. Възожденци би следвало да бъде общински, а не частен, както в момента се твърди." Това коментира за Радио Кърджали областният управител Никола Чанев по повод жалбата на жители от бл.60 в кв. Възрожденци за започнатия строеж върху детската площадка . Той..

публикувано на 25.06.20 в 15:11
Министър Красимир Вълчев

МОН предлага промени в матурите, за да стимулира изучаването на физика и химия

Министерство на образованието и науката предлага промени в националното външно оценяване след 4-и, 7-и и 10-и клас. Намерението е към тестовете по двете основни дисциплини - български език и литература и математика, да бъдат включени и въпроси от предметите по обществени и природни науки. Предвижда се промените да влязат в сила след 3 години...

публикувано на 25.06.20 в 13:55