Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда измъкна победата в жегата на "Арена Арда"

5 гола и червен картон в шеметния двубой

| обновено на 29.08.20 в 19:59

Отборът на Арда победи Ботев (Пд) с 3:2  в мач от 4-тия кръг на efbetЛига. Двубоят се игра при рекордна температура (от около 35 градуса) пред около 3000 зрители. Атанас Илиев постави шеметно начало на срещата. Само 18 секунди бяха необходими на Илиев да открие резултата, възползвайки се от лошо връщане на Милен Стоев към вратаря на домакините. Илиев заобиколи Симеонов и изпрати топката в празната врата на домакините.

В 8-мата минута Кристиан Добрев от Ботев напредна и се озова сам срещу вратаря, но Васил Сименов успя да улови.

В 21-вата минута домакините имаха претенции за наказателен удар, тъй като Иван Коконов бе съборен от Станислав Работов, Съдията Кабаков не уважи протестите на футболистите на Арда.

В 22-рата минута Светослав Ковачев отправи първия удар към вратата на Янко Георгиев, но топката прелетя встрани.

В 29-тата минута Иван Коконов изравни. Спас Делев бе изведен отдясно, елиминира Работов и отправи изстрел към Янко Георгиев. Стражът отрази удара на Делев, но топката попадна в непокрития Коконов, който се разписа за 1:1.

В 34-тата минута контузия получи вратаря на Ботев Янко Георгиев и той бе заменен принудително от Георги Аргилашки.

В добавеното от съдията време футболистите на Ботев стигнаха до втори гол чрез Атанас Илиев.

В 69-тата минута Славчо Шоколаров игра с ръка в наказателното поле и Кабаков посочи бялата точка. Коконов изпълни, насочи топката към десния ъгъл на вратата, Аргилашки изби, но кълбото отново се озова в Коконов и този път той не пропусна - 2:2.

В 85-тата минута Арда направи пълен обрат след ефектна странична ножица на Делев.

В 88-мата минута червен картон получи Джонатан Перейра и остави Ботев с човек по-малко на терена.

След този мач Арда се изкачи до 3-тото място във временното класиране, а Ботев е 9-ти.

В следващия кръг Арда гостува във Враца на местния Ботев, а Ботев (Пд) е домакин на Царско село.

Ето и съставите на двата отбора:

АРДА: 36. Васил Симеонов, 4. Милен Стоев (Ловре Кнежевич-46"), 5. Петко Ганев, 9. Спас Делев (Андрия Бубняр-90"), 10. Светослав Ковачев (Михаил Алексанров-90"), 17. Иван Коконов, 19. Румен Руменов (Иван Тилев-67"), 20. Деян Лозев, 25. Матеус Леони, 27. Емил Мартинов, 71. Пламен Крумов (к) (Ребин Сулака-67")
Старши треньор: Николай Киров

Ботев (Пд): 1. Янко Георгиев (Георги Аргилашки-34"), 11. Иван Бандаловски, 25. Станислав Работов, 4. Виктор Генев, 2. Джонатан Перейра, 88. Славчо Шоколаров, 17. Лъчезар Балтанов (к), 6. Маркиньос Педросо (Мите Цикарски-45"), 8. Тодор Неделев, 81. Кристиан Добрев (Станислав Шопов- 78"), 9. Атанас Илиев (Иван Василев-78")
Старши треньор: Ферарио Спасов

Главен съдия: Георги Кабаков



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Н.Пр. Мехмед Уянък

Посланикът на Турция Н.Пр. Мехмед Уянък: Отношенията между Турция и България са на високо ниво

Посланикът на Република Турция Н.Пр. Мехмед Уянък е на посещение в Кърджали. Турският дипломат се срещна с  областният управител Ресми Мурад и кмета на Кърджали Ерол Мюмюн. Уянък  каза, че отношенията между двете държави са на високо ниво, че е необходимо да се подобрят условията за инвестиции и бизнес у нас, за да се привлекат повече турски..

публикувано на 11.07.24 в 14:26

Oбластният съвет на ДПС в Кърджали застана до Доган

Oбластният съвет на ДПС-Кърджали подкрепи почетния председател на партията д-р Ахмед Доган. „Ние, членовете на областен съвет на ДПС-Кърджали, заставаме непоколебимо до почетния председател на партията д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставка на описаните в призива му лица. В защита на неговата воля, сме готови за всякакви..

публикувано на 11.07.24 в 11:54

Турският посланик Мехмед Уянък с първо официално посещение в Кърджали

Разширяване на бизнес-контактите и увеличаване на търговския обмен между България и Турция обсъдиха областният управител на Кърджали Ресми Мурад и Н.Пр. Мехмед Уянък, посланик на Република Турция у нас.  Дипломатът е на първото си официално посещение в региона след встъпването си в длъжност през м. март. Той даде висока оценка на отношенията..

публикувано на 11.07.24 в 11:46

Община Неделино забранява ползването на питейна вода за непитейни, промишлени и производствени нужди

Заради засушаването и рязкото намаляване на водните ресурси и в община Неделино се въвеждат спешни мерки за предотвратяване опасността от незадоволяване на населението с вода за питейно-битови нужди и неразхищаване на наличния воден ресурс, съобщи за БТА кметът Боян Кехайов. "Високите температури и липсата на валежи са причина да намалее количеството на..

обновено на 11.07.24 в 11:22

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и председателят на партията Джевдет Чакъров. Решението беше  прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Всички от изключените са участвали на срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Росенец през..

публикувано на 11.07.24 в 10:57

Отново жълт код за горещини в цялата страна

За пореден ден Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес предупредителен жълт код за високи температури. Към тази сутрин издаденият код за горещо време за утре, 12 юли, е оранжев. Днес ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на НИМХ. Ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места в следобедните часове ще превали..

публикувано на 11.07.24 в 08:46

Пеевски отговори на Доган с официална позиция: Няма да се откажа

По-малко от два часа след призива на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и още петима знакови лица от ръководството на Движението за права и свободи, Пеевски отговори с позиция, публикувана на официалния сайт на партията със заглавието: "Делян Пеевски, председател на ДПС:  Няма да се откажа и няма да предам хората,..

публикувано на 10.07.24 в 22:19