Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Джанан Манолова с триумфално завръщане на тепиха след майчинство

На Държавното първенство по борба надви 5 съпернички, а на финала се бори с Изабел ХристоваДжанан Манолова от кирковското село Върбен грабна златото в категория до 65 кг на Държавното първенство по борба, проведено в зала "София". Тя пребори общо 5 съпернички, а на финала надви в трудна битка Изабел Христова. Така Джанан Маноловa се завърна триумфално на тепиха след 2-годишна пауза заради майчинство. Нейният треньор Филип Манолов, който е неин баща не скри емоциите си и коментира спортния резултат. Според него е трудно връщането в спорта след такъв дълъг период, но дъщеря му е със силен дух и воля.
Двете дъщери Джанан и Елиз, не са прекъсвали тренировки и по време на пандемията в индивидуални спортни бази на семейството. За перипетиите, загубите за спорта от КОВИД-19, и на кого благодари в тези трудни времена, разговарям с треньора Филип Манолов.

Вижте още

Маските от плат са ефикасни, дори срещу новите варианти на коронавируса

Маските от плат са ефикасни, дори срещу новите варианти на коронавируса, защото начинът на предаване е същият. Това обяви Световната здравна организация. В зоните, в които вирусът циркулира, маските трябва да бъдат носени, когато хората са струпани на едно място и е невъзможно да се спазва най-малко един метър дистанция, както и в стаи, които не се..

публикувано на 23.01.21 в 17:11

От втория учебен срок, за присъствено обучение, ще се върнат до 40% от учениците от 7,8 и 12 клас?

Според разпоредбите на министъра на здравеопазването учениците от пети до 12-и клас, които продължават да се обучават онлайн от вкъщи, могат отидат до училище за определянето на срочна оценка, ако имат повече от 25 процента отсъствия по даден учебен предмет. Това съобщава Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната..

публикувано на 23.01.21 в 17:10

Драстичен спад на новородените в Кърджали

Драстичен спад на новородени кърджалийчета, получили през последната година актове за раждане от Общината , констатират от отдел Гражданска регистрация и административно обслужване (ГРАО). Докато през 2019 г. са издадени общо 1776 документа, то през 2020 г. техният брой е едва 1261. Това съобщи началника на отдел ГРАО към Общината Байрам Байрам. През..

публикувано на 23.01.21 в 17:08

Гърция удължи ограничителните мерки до 8 февруари

Гръцкото правителство удължи до 8 февруари 2021 г. ограниченията за всички пристигащи с въздушен, сухоземен или морски транспорт в страната. От пътниците се изисква да представят негативен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, както и попълнена PLF форма, с генериран QR код.  Остава в сила и задължително тестване с бърз..

публикувано на 23.01.21 в 14:37

Омбудсманът поиска отмяна на матурите за IV и X клас

Да бъдат отменени изпитите за Национално външно оценяване след завършване на IV и X клас през настоящата учебна година, настоява омбудсманът Диана Ковачева. Тя е изпратила препоръка до министъра на образованието Красимир Вълчев. Повод за препоръката на доц. Ковачева са жалби и подписки на родители до обществения защитник, в които изразяват категоричното..

публикувано на 23.01.21 в 14:36

Ниските температури навредиха на продукцията на пазара

Ниските температури навредиха на продукцията на пазара. Част от продукцията замръзва и се изхвърля. Колебливи са наблюденията на продавачите, дали има увеличение в цените. Какви са цените репортерът ни Марина Панайотова попита продавачи от кърджалииския пазар:

публикувано на 23.01.21 в 13:14
Община Хасково

В Хасково: От понеделник може да платим данъците

Плащането на местни данъци и такси за 2021 г в Хасково започва от понеделник, информират от общината. Данъчните ставки са непроменени. Плащането ще се извършва в брой или с ПОС-терминал на касите на община Хасково. Издължаването към хазната може да стане и чрез банка или пощенски запис. От кметството уточниха, че е удобство разплащането да..

публикувано на 23.01.21 в 13:11