Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Режисьорът Максим Генчев за намеренията си да създаде Национален киноцентър в Кърджали

Максим Генчев
Снимка: РАДИО ВИДИНРежисьорът Максим  Генчев, който беше  водач  на листата на „Изправи се! Мутри вън!“  в Кърджали има вероятност да е петият депутат от областта.
"Под формата на шега мога да кажа, че трябва да играя тото, т.е. това е един късметлийски,  Божий знак. "  каза Максим Генчев и увери, че има добри намерения към Кърджали. Генчев заяви, че смята, че в Кърджали има потенциал за развитие на културна дейност:

"Надявам се при добро стечение на обстоятелствата това да се реализира. Т.е. аз не отивам с фотосесия във вашия град, не отивам с някакви такива псевдо-харизматични показвания, а имам една конкретна мисия, която мисля, че само там е осъществима - създаване на Национален киноцентър, който да бъде обект на внимание на бизнес от ЕС, от Великобритания, от Скандинавските страни. Ние в Кърджали, ние сме близо до море, имаме планина, невероятни изгледи. Това е един див рай.Две столици на един час път - просто всичко е предначертано да се случи " . Максим Генчев каза, че  реализацията на този проект ще позволи разкриването на до 1000 работни места .Вижте още

Юристите в България отбелязват професионален празник

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите и съдебните служители в България. Денят се отбелязва от 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България.  Като българи и като юристи на този ден ние отдаваме заслужена почит на тези велики възрожденски умове, които са участвали в Учредителното събрание, което се е..

публикувано на 16.04.21 в 11:33

Лек спад на случаите с Ковид-19 в страната, отпадат част от ограниченията

37 са новите случаи на коронавирусна инфекция за последното денонощие в Кърджали, в Смолян са 30, в Хасково - 61. В страната новодиагностицираните лица са  2185, с 332.ма по-малко от вчера, сочат данните на Единния информационен портал, обновени в полунощ.  Положителни са близо 15 на сто от направените общо 14 747 теста.  Най-много са новите случаи в..

публикувано на 16.04.21 в 10:44

Навършват се 142 години от приемането на Търновската конституция

На 16 април се навършват 142 години от приемането  през 1879 г. на Конституцията на Княжество България. Във Велико Търново се поставя началото на парламентарния живот в освободена България. Търновската конституция става основополагащ нормативен акт на Третата българска държава и приобщава България към  Европа, като предопределя развитието на страната..

публикувано на 16.04.21 в 10:37

Показват как стои Кърджали на космическата карта в Астрономическата обсерватория

Във фоайето на Астрономическата обсерватория "Славей Златев" ще бъде подредена от днес, 16 април, изложбата "60 години от полета на човек в Космоса. Кърджали на космическата карта". Тя отразява участието на нашата обсерватория в два проекта, при един от които са взети проби от опашката на Халеевата комета , достигнала своя перихелий през..

публикувано на 16.04.21 в 09:30

Община Крумовград изгражда модерна детска градина в Подрумче

Община Крумовград ще изгради модерна детска градина със соларни панели и отопление на пелети в село Поточница. Това се случва след спечелен проект към МОН , а в момента се извършва проектирането. Прогнозната стойност на детската градина е 1.7 млн. лева. По-високата раждаемост в селото, както и липсата на целодневна градина, са..

публикувано на 15.04.21 в 16:50

Определиха "задържане под стража" за обвинение в умишлено убийство

Окръжният съд в Кърджали определи  мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо 21- годишния  мъж, който уби майка си в Кърджали на 12  април. Той е обвинен в извършване на умишлено убийство. Припомняме, че трагедията се разигра в семейно жилище в района на кооперативния пазар. Младият мъж е ранил майка си с кухненски нож. В опит да се спаси тя..

публикувано на 15.04.21 в 15:55

Срокът на ограничителните мерки за влизане в Гърция е удължен до 19 април

Срокът на ограничителните мерки за влизане в Гърция е удължен до 06.00 ч. на 19.04.2021 г., съобщи на сайта си Министерството на външните работи. При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, от пътуващите се изисква да представят негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция. При липса..

публикувано на 15.04.21 в 15:51