Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С решение на общинския съвет ще бъдат продадени терени на Пазара в Кърджали

"Пазара на производителите" отново се оказа ябълката на раздора в днешната сесия на ОбС. За да погаси остатъка от кредита към банката в размер на 777 хиляди и 504 лева, управителният съвет предложи за гласуване от местния парламент допълнение към Бизнес плана на дружеството. То включва продажба на търговски павилиони, навес за отпадъци и офис. Единствени съветниците на ДПС бяха съгласни с това допълнение, но тъй като те са мнозинство, то се прие с 23 гласа "за" и 16 "против". Съветникът Георги Кючуков коментира защо тяхната група от БСП няма да подкрепят това предложение: 

Огнян Иванов, избран от групата на ПП ГЕРБ, а в момента независим общински съветник повдигна въпроса за изтичащия мандат на УС на дружеството. Той заяви, че общинска администрация не е предоставила доброволно тази информация. Освен това Иванов каза, че новият Управителен съвет ще бъде избиран според Закона за публичните предприятия, който закон има нови изисквания, а също и че този УС няма необходимото време, за да си поставя подобна амбициозна програма за изпълнение: 


  Кметът Хасан Азис отговори на Огнян Иванов, че Общината е наясно с новите изисквания на Закона за публичните предприятия:  


 Радослав Милев, общински съветник от "Демократична България" също не бе съгласен с поредната разпродажба на активи на "Пазара на производителите". Той констатира, че погасяването на вноските по кредита на дружеството не е от дейността на Пазара, а от разпродажба на дълготрайни материални активи и добави, че 30% от активитевече са разпродадени: 


Управителят на "Пазара на производителите" Рамадан Вели, който присъства на заседанието заяви, че има разминаване в сметките на Радослав Милев: 


Общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев поиска още от управителя на Пазара Рамадан Вели да обясни, "Опитва ли се Управителният съвет да подведе ОбС с намерението си за продажба на навеса за отпадъци?": 

Управителят на дружеството на Пазара Рамадан Вели отговори: 


Групата на съветниците от ГЕРБ също не подкрепиха допълнението на Бизнес плана на "Пазара на производителите", но и не взеха участие в дискутирането. 

Вижте още
Жана Чакърова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали

Кампанията по раздаване на помощите от хранителни продукти от БЧК върви към приключване

Утре изтича срокът, до който ще работят някои от временните пунктове на БЧК по кампанията „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2020“ по Оперативна програма за храни и /или основно материално подпомагане от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Д иректорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали..

публикувано на 24.10.21 в 16:39
Снимката е илюстративна

Синдикален лидер: Негласното налагане на задължително ваксиниране ще има обратен ефект

Негласното въвеждане на задължително ваксиниране срещу КОВИД-19 е възможно да предизвика по-скоро обратна реакция сред учителите, отколкото ускоряване на процеса на имунизация. Това допусна пред Радио Кърджали Нели Арнаудова, председател на Синдиката на българските учители към КНСБ в Кърджали.  От една година на колегите им е дадена възможността..

публикувано на 24.10.21 в 11:53

Адвокат провидя условия за диктатура в законови промени?

Влизането в сила на Зеления сертификат предизвика масово недоволство в страната. В момента се правят противозаконни неща, нарушаващи конституцията, каза адвокат Ростислава Жекова. По думите й има няколко допълнения в чл. 63 от Закона за здравето, направени от правителството в периода на 44-тото НС, които "развързват възможността" за диктатура...

публикувано на 24.10.21 в 11:39

В Смолян и Хасково работят изнесени ваксинационни пунктове

Изнесени ваксинационни пунктове работят на редица места в страната и през тази събота и неделя, съобщават от Министерство на здравеопазването. В информацията от министерството о бласт Кърджали не е сред посочените. В Област Хасково и днес ваксини срещу COVID-19 се поставят в МБАЛ Хасково, с работно време от 9.00 до 13.00 ч. В Област Смолян днес..

публикувано на 24.10.21 в 11:23

Нови 20 души с коронавирусна инфекция в Кърджали

Общият брой починали от началото на коронавирусната пандемия у нас вече е 23 033 души. 58 са жертвите на заболяването за денонощието. Близо 95 на сто от тях не са били ваксинирани. 3354 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Малко над 13 процента са положителните проби от направените 25 323 теста. Близо 88 на процента от..

публикувано на 24.10.21 в 11:18

4826 са новите случаи на коронавирус, 27 от тях са в Кърджали

4826 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 15,7% от направените 30 772 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са новите случаи в София - 1399, следват областитe Пловдив - с 477, и Варна - с 430 новоинфектирани. В Кърджали новозаразените за последното денонощие са..

публикувано на 23.10.21 в 10:18

Мария Тонева от ЕГ „Христо Ботев“ представи България на младежка конференция

В гр. Марибор, Словения се проведе Европейската младежка конференция на тема „Пространство и участие за всички“.  Целта на Европейската младежка конференция е да се оцени целия процес на осмия цикъл на Младежкия диалог и окончателното формулиране на препоръки от младежите от ЕС и държавите членки за прилагане на Деветата цел на ЕС за младежта..

публикувано на 22.10.21 в 16:07