Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж получи присъда от година и шест месеца затвор за причиняване на смърт в катастрофа

Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали е осъден Х.И. за престъпление.  Той е признат за виновен за това, че 16.08.2019 г. на път I-5 в землището на с. Великденче, общ. Джебел, обл. Кърджали, при управление на лек автомобил с десен волан предприел маневра „изпреварване" на движещата се пред него колона автомобили, която не успял да завърши успешно и по непредпазливост причинил смъртта на  32-годишна жена.

Окръжен съд - Кърджали е наложил на Х.И. наказание от 1 година и шест месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Х.И. е признал всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Специална икона и оригинални снимки на стенописи представят в музея за Великден

В чест на най-големия християнски празник Великден екипът на художествения отдел "Станка Димитрова" към Регионалния исторически музей в Кърджали ще извади от криптата си и ще представи пред публика една от най-ценните икони от колекцията си с автор известния гръцки зограф Константинос Алексиу. Творбата, свързана с Христовото Възкресение, ще бъде..

публикувано на 26.04.24 в 23:43
Ангелина Костова

Приемът за кандидат-гимназисти със СОП и хронични заболявания е по специален ред

Нормативната уредба в образованието дава възможност на деца с хронични заболявания, на настанени в домове за деца, лишени от родителски грижи и на деца със специални образователни потребности да кандидатстват по друг ред за прием след седми клас, напомни пред Радио Кърджали Ангелина Костова, началник на Регионалното управление по образованието...

публикувано на 26.04.24 в 21:51
снимката е илюстративна

Лазарки ще обикалят домовете в "Гледка"

Лазарки ще обикалят домовете в кърджалийския кв. "Гледка" и ще пеят и наричат за здраве. След 5-годишно прекъсване читалище "Родопски фар" възстановява ритуала Лазаруване. Рано сутринта, в съботния ден, шест малки ларазки ще обиколят къщите в кърджалийския квартал. Здравка Димитрова, библиотекар в читалището съобщи, че това е първа изява за..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

На Лазаровден децата от Неделното училище в "Св. Йоан Предтеча" събират върбови клонки

За поредна година децата от неделното училище към православния храм "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали ще събират върбови клонки, които ще бъдат раздавани на Цветница на хората в църквата.  В събота, в 10 часа, след Светата божествена литургия в Лазарова събота се организираме и тръгваме, каза за Радио Кърджали отец Николай Величков и покани всеки, който..

публикувано на 26.04.24 в 18:02

"Възраждане" представи кандидатите си в Хасково

Народният представител в последните три парламента Георги Георгиев ще води листата на „Възраждане“ в 29 Многомандатен Избирателен Район - Хасково и на изборите за народни представители на 9 юни, съобщиха от партията. Георгиев е бил и народен представител от Възраждане и в област Кърджали.  Листата е от 16 кандидати за народни представители. Втора е..

публикувано на 26.04.24 в 17:13

Властите приеха мерки срещу коклюш

Първата ваксинация срещу коклюш ще може да се поставя на бебета с две седмици по-рано или когато детето навърши месец и половина.  Мерките за ограничаване на разпространението на заболяването и за предпазване на най-уязвимите групи бяха представени на днешното правителствено заседание от министъра на здравеопазването Галя Кондева. "Основната планова..

публикувано на 26.04.24 в 16:44

На Лазаровден в ОДК-Кърджали представят обичая "Лазаруване"

По повод настъпващите празници, момичетата от Школата по етнография и краезнание към ОДК с ръководител Нели Карабашева ще представят пролетния момински обичай "Лазаруване" на 27 април, събота, от 11 ч., в двора на детския комплекс. На празника малките лазарки ще разкажат за традициите и обичаите за Лазаровден, ще пеят лазарски песни и ще благословят..

публикувано на 26.04.24 в 16:24