Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Затварянето на ГКПП Златоград-Термес затрудни икономическата дейност в региона

Снимка: Радио Кърджали

Затварянето заради пандемията на ГКПП Златоград - Термес затрудни икономическата дейност в региона. 
 Не засегна малкия местен бизнес с такава сила, която да доведе до фалити на фирми и малки търговци, но все пак се почувства, анализира бизнесменът и директор на Етнографския ареален комплекс в Златоград  Александър Митушев: 
"Това беше една възможност за допълнителен доход на нашия бизнес. Освен това нашите златоградчани можеха с организиран транспорт да отидат на почивка на море до Гърция. Тази придовка наистина беше добра за нашите съграждани." 
Вижте още

Мечки плашат жителите на кирковското село Горски извор

Мечки плашат жителите на кирковското село Горски извор. Хората ги е страх да отидат до нивите си.  Кметът на селото Мюмюн Бекир каза, че заради мечките съселяните му не могат да работят навън.  През годините назад е имало набези от мечки, но те винаги са ставали далеч от селото.  Последно мечките са заснети с фотокапани на километър от..

публикувано на 28.05.22 в 12:55

Таванът на пенсиите се вдига от 1500 на 2000 лева от 1 юли

Таванът на пенсиите се вдига от 1500 на 2000 лева от 1 юли - това предвижда проект за промени в държавния бюджет за тази година, който ще се обсъжда на извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество в понеделник. Според проекта от 1 октомври ще има още едно увеличение на максималната пенсия, и тя ще стане 3400. На заседанието..

публикувано на 28.05.22 в 12:08

Общинският съвет в Ардино прие финансовия отчет на местната болница

Общински съвет – Ардино проведе в петък своето редовно заседание. Дневният ред включваше дванадесет точки. Общинските съветници приеха годишния финансов отчет за 2021 г. за дейността на местната Многопрофилна болница за активно лечение. Управителят на болницата д-р Гюнер Осман уточни, че финансовото състояние на лечебното заведение въпреки високите..

публикувано на 28.05.22 в 11:03

Предимно облачно и дъждовно време ни очаква

Днес, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, въздушната маса ще е силно неустойчива. Още сутринта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и градушки. Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър,..

публикувано на 28.05.22 в 09:35

КЕВР изчисли поскъпване на парното и на топлата вода с 39%, а на тока - с 3%

Парното и топлата вода трябва да поскъпнат с 39 процента средно за страната, а токът за бита - с 3 на сто, изчисли Комисията за енергийно и водно регулиране. Предстои цените да бъдат обсъдени и да влязат в сила от 1 юли. Най-голям скок на цената на топлоенергията се предвижда да има в Разград - с 51%. Над 40 на сто ще е увеличението във Велико Търново,..

публикувано на 27.05.22 в 16:49

Правителството прие плана за въвеждане на еврото

Правителството прие Национален план за въвеждане на еврото. Преди началото на правителственото заседание министър-председателят Кирил Петков заяви: "Планът предвижда успешно въвеждане на еврото и влизане в еврозоната от 1 януари 2024 година. Това е важна отправна точка за България и за нейното развитие занапред и отправната точка за влизане в..

публикувано на 27.05.22 в 16:47
Откриване на Одринския панаир на земеделието, животновъдството, храните и индустрията

Хасково участва в Одринския панаир на земеделието, животновъдството, храните и индустрията

В  Одрински панаир на земеделието, животновъдството, храните и индустрията (Edirne agriculture livestock food and industry fair) взе участие областният управител на Хасково Катя Панева. Тя беше придружена от председателя на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев. Визитата им бе по покана на председателя на Управителния съвет на..

публикувано на 27.05.22 в 16:35