Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Празнично общоградско шествие ще се проведе в Хасково на 24 май

Снимка: Община Хасково

Празнично общоградско шествие ще се проведе в Хасково на 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура.

Началото е обявено за 10,00 часа на пл.“Свобода“.

От 11,00 ч. на СК „Спартак“ е предвидена официална церемония по връчване на отличията Ученик на годината и празничен концерт по повод Деня на българската книжовност.

В празничното шествие на буквите и книжовността ще участват деца и ученици от всички учебни заведения и детски градини в община Хасково, както и студенти от Филиала на Тракийския университет в Стара Загора и от Центъра за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. 

Очаква се през централните улици на Хасково, под звуците на „Върви народе възродени…“ да преминат близо  2000 деца, ученици, студенти, просветни дейци, учители. Шествието по традиция ще бъде водено от Духов оркестър при община Хасково и Мажоретен състав при Младежки център Хасково. За първи път начело на шествието ще бъдат и малките мажоретки от Детска градина „Щурче“ с ръководител Елена Попова.


По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

Започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба (ВИДЕО)

Представители на Българската агенция за безопасност на храните и на екоинспекцията в Хасково започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба. Вземат се проби от водата и от изхвърлените на брега екземпляри. Проверките са в участъка между село Глухар и жп моста. Екип на Радио Кърджали откри днес там още мъртва риба -..

публикувано на 06.07.22 в 16:26

Свикват открита среща заради мъртвата риба

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев свиква работна среща заради измрялата риба в язовир "Студен кладенец".  Това се случва след множество сигнали от граждани и зачестили публикации, особоно в БНР "Радио" Кърджали, за наличие на мъртва риба е язовира.  Областният управител на Кърджали свиква работна среща на инстиryциите имащи контролни..

публикувано на 06.07.22 в 16:03

Подновяват кандидатстването за ин витро в Димитровград

В Димитровград започва втора сесия за разпределение на средства за инвитро процедури от Общинския фонд за асистирана репродукция, съобщиха от кметството.  От утре до 8 август кандидатите -  съпрузи и хора, живеещи на съпружески начала от община Димитровград с репродуктивни проблеми, могат да подават набора от документи. От общината припомнят, че в..

публикувано на 06.07.22 в 15:34
Пресконференция за

Документалният фестивал "Родопи филм фест" започва утре в Смолян

Международният филмов фестивалза документално кино "Родопи филм фест" започва утре в Смолян.  От 7 до 12 юли в Смолян ще бъде столица на документалното кино.   Арт форума е възможен благодарение на подкрепата на  Гьоте институт  в София. . За втора поредна година планинският град ще бъде домакин на "Родопи филм фест" с богата международна..

публикувано на 06.07.22 в 15:21

Ватерполистките на "Арда" с три загуби в Бургас

Новосформораният отбор на "Арда" Кърджали по водна топка записа три загуби в битката за купата на България в Бургас.  Първата среща с "Арена" - Бургас вървеше гол за гол до третата част, но в четвъртата класата на домакините си каза дума и ни победиха 4-5 гола.  Втората с Черноморец ни водеха с 5-6 гола и завършихме с изоставане от 7-8 гола...

публикувано на 06.07.22 в 14:02

11 нови бежанци от Украйна пристигнаха в Хасковска област

11 са новорегистрираните украински бежанци за периода от 29 юни до 6 юли 2022 г. в региона на Хасково,  саъобщиха от Областния кризисен щаб. От началото на войната в Украйна на територията на област Хасково са били регистрирани и преминали 664 украински граждани. От тях на частни адреси са били приети 241, в хотели са били 423. Жените са били..

публикувано на 06.07.22 в 13:42
Борислав Сандов подписа договора със Станислав Дечев и кметове от област Хасково

Газифицират старчески дом и детски градини с проект за 909 хил. лева

Договорът по проекта, по който ще бъде осигурено евтино и екологично отопление в Старческия дом в Хасково и няколко детски градини вече е подписан, съобщиха от Община Хасково. Това направиха министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът Станислав Дечев. Проектът предвижда изграждане на иновативна система за производство на „зелен“..

публикувано на 06.07.22 в 08:41