Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои обновяването на две отделения в болница в Кърджали

Снимка: БГНЕС



След откриването на обновеното травматологично отделение, на ход са неврологичното и белодробното отделения, коментира изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" проф. д-р Тодор Черкезов и допълни, че болницата е такава структура, в която когато се обнови едно отделение, след  5 години то се нуждае отново от обновление. От болницата ще разчитат на спонсори и дарители: Ние все-повече разчитаме на такива средства, т.к. виждате, средствата на Държавата за капиталови разходи не могат да бъдат големи, допълни проф. д-р Тодор Черкезов.


По публикацията работиха: Радка Петкова, Гинка Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Депутатите отмениха данъка за бране на гъби, билки и горски плодове

На първо четене мнозинството в Народното събрание (НС) отмени патентния данък за бране на гъби, билки и горски плодове, включително и трюфели. В подкрепа на предложението на ГЕРБ и ДПС гласуваха БСП и "Има такъв народ". Мотивът е, че данъкът се е оказал непосилен, тъй като заплащането му е авансово, без да се знае дали събирането им няма да е..

публикувано на 26.04.24 в 11:59

Неизвестен заля с боя паметник в Кърджали

Досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в Районното управление в Кърджали. От регионалния пресцентър на МВР съобщиха, че в четвъртък е подаден сигнал, че на 24 април срещу 25 април с червена боя е бил залят паметник в Градската градина в Кърджали – каменна плоча, поставена по повод приемането на България в..

публикувано на 26.04.24 в 11:55

48 паралелки ще приемат ученици след 7 клас в област Кърджали

Утвърден е вече план-приемът за учениците след завършено основно облазование за 2024-2025 учебна година за област Кърджали. Кандидат-гимназистите ще се борят за приемане в 48 паралелки в училища в цялата област. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова: "...От общо 48 паралелки след завършено основно..

публикувано на 26.04.24 в 10:51

Предимно слънчево време ни очаква в петък

През деня ще е предимно слънчево. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Краткотраен дъжд е възможен и в района на Кърджали, Смолян и Хасково. Ще духа слаб предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. За Кърджали - около 20 градуса, в Хасково - 21, а в..

публикувано на 26.04.24 в 09:23

Парламентът заседава за последно

Очаква се петъчното заседание да е последното за 49-тия парламент. Депутатите започват работа с второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили.  Така ще се изравнят възнагражденията на военнослужещите с тези на служителите по Закона за МВР, приети на 22 февруари тази година и влизащи в сила от първи..

публикувано на 26.04.24 в 09:13

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева.  Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души.

публикувано на 26.04.24 в 09:09

Очаква се властите да обявят мерките срещу коклюш

Мерките, които ще предприемат здравните власти срещу разпространението на коклюш у нас, ще бъдат обявени днес.  Една от тях, която беше обсъдена още в началото на седмицата, е временното изтегляне на първата ваксинация срещу заболяването с две седмици по-рано - когато бебето навърши месец и половина. Не се предвиждат ограничения в придвижването на..

публикувано на 26.04.24 в 09:02