Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петков: България гони 70 руски дипломати

Снимка: Министерски съвет

България гони 70 руски дипломати, съобщи премиерът в оставка Кирил Петков в парламента. Той каза, че тези дипломати са идентифицирани като "хора, свързани с чужди служби и са работили срещу интересите на България".

„Искам да поздравя службите и МВнР, че са си свършили работата”, каза Петков. „Всички, които работят срещу интересите на България, ще бъдат отзовани от България”, каза той Петков.

„Голяма част от тях са работили директно за чужди служби. Дипломатическата им работа е била прикритие”, каза Петков без да даде повече информация с мотив, че класифицирана.

Той подчерта, че всичките уличени са работили в руското посолство. 

„Те са на реални дипломатически позиции, но при мен беше докладвано, че са изпълнявали несвойствени дейности. Това не е агресия към руския народ. Когато чужди правителства се опитват да се месят във вътрешните работи на България, имаме институции, които ще противодействат. В неделя ще има самолет със 70 места, който ще замине за Русия”, каза Петков.


Вижте още

Изплащат увеличените пенсии на близо 900 000 пенсионери

Близо 900 000 пенсионери започват да получават от днес увеличените си пенсии, след направеното преизчисляване към 1-ви октомври по модифицирано швейцарско правило. Това са почти половината от хората с отпуснати трудови пенсии до края на миналата година. Плащането е по график в пощенските станции, от днес до 20- ти октомври. Също днес хората, които..

публикувано на 07.10.22 в 09:51

Въздействаща демонстрация за реакция при бедствия се проведе в „Славейков“

СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали бе домакин на провеждането на практическите занятия за подготовка за населението за придобиване на практически умения за реагиране и справяне в критични ситуации, причинени от природни бедствия, пожари, наводнения, аварии, терористични актове. Практическите занятия бяха ръководени от Димитър..

публикувано на 07.10.22 в 09:34

Хасково е домакин на „Автокино“ на 7,8 и 9-ти октомври

Хасково ще приветства българското кино на 7,8 и 9 Октомври на паркинга на един от големите хипермаркети на бул.”Съединение” 44.  „Автокино” стартира през 2015-а година и вече подкрепя и популяризира българското кино.  Автокино се гледа от автомобил на екран с големите 5м х 10м и на височина от земята 2м.  Звукът се приема от радиото в автомобила..

публикувано на 07.10.22 в 09:05

Слънчево и топло за сезона

Ще бъде слънчево и сравнително топло за сезона над регионите на Кърджали, Хасково и Смолян.  Над Хасково в следобедните часове е възможно да се появят и облаци, но слънцето ще ги разкъса.  Вероятността за валежи е ниска и над трите области.  Градусите ще се движат между 9 и 22 в Кърджали и 8 и 23 в Хасково.  В Смолян ще бъде най-студено, там..

публикувано на 07.10.22 в 07:50
Кърджали

Удостояват петима със званието "почетен гражданин" на Кърджали

П етима са почетните граждани на Кърджали, които ще бъдат удостоени с това звание на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали в Деня на Кърджали, 21 октомври. Трима от тях са   предложени минали години, но заради КОВИД-пандемията процедурата за награждаването им бе отменена . Това са математикът Вълчо Милчев, издигнал престижа на..

публикувано на 06.10.22 в 17:29

Ограбиха 82-годишна жена в Кърджали

Мъж от Хасково ограби 82-годишна жена в Кърджали. Крадецът е задигнал 7700 лева 1650 евро, 450 турски лири , златни гривни и документ за самоличност.  Кражбата е разкрита от криминалисти от Районното управление Кърджали.  След извършен оглед са предприети оператично-издирвателни действия за устанояване на извършителя.  Задържан в полицейското..

публикувано на 06.10.22 в 15:41

Йотова в Свиленград: Нинова трябва да подаде оставка заради слабия изборен резултат

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подаде оставка заради изборните резултати от неделя на 130-годишната партия. Така отговори Йотова на журналистическо питане в сряда вечерта в Свиленград. Вицепрезидентът беше официален гост на тържеството по повод 110 години от освобождението на града...

публикувано на 06.10.22 в 13:25