Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Измрялата риба в Студен кладенец не е отровена с тежки метали, проверява се и качеството на водата

Няма категоричен отговор защо рибата измира в яз. "Студен кладенец", въпреки множеството извършени проверки. Последните резултати показват, че рибата не е заразена с тежки метали. Служители на агенция по безопасност на храните правят проверка на животновъдните ферми край река Перперешка.
Басейнова дирекция Пловдив проследява качеството на водата в яз. "Студен кладенец", заради измиращата риба. Васил Узунов, директор от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив каза:
"До този момент не е установено да има връзка със замърсяване. Взимаме проби и най-вероятно става въпрос за някаква болест при рибите."

Галерия

Вижте още

Лумна нов пожар в община Любимец (Обновена)

Пожар е възникнал между двете селa Оряхово и Васково, община Любимец. Огънят е обхванал сухи треви и храсти. Първоначално бяха изпратени са 4 пожарни автомобила на мястото на пожара, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково. Заради силния вятър около 16 часа днес пожарът е навлязъл в широколистна гора.  Изпратени са още 4 противопожарни..

публикувано на 15.08.22 в 15:57

Китайката Юсян Лин: Когато изборите са много чести, за общините няма яснота какво ще се случи

Китайката Юсян Лин е в Кърджали , за да изучава политическия живот тук и дейността на партиите преди изборите за Народно събрание. Това е част от нейната предварителна работа по дисертация на тема Българските политически партии , по която тя работи с екип от двама научни ръководители - англичанин и българка към университета в Бирмингам. Там..

публикувано на 15.08.22 в 15:52

Ветроходците от Кърджали се готвят за "Егейска регата"

Кърджалийските ветроходци от Яхт клуб „Веселин Вангелов" се стягат за участието си в Егейската регата. Това е най-голямата на Балканския полуостров и престижна международна проява ,  в което традиционно участват.  Стартът е на 20-ти август.  Подробности от капита на от яхтклуб "Веселин Вангелов" Мирослав Шопов в прикабения звуков файл:..

публикувано на 15.08.22 в 15:19
Проф. Радка Аргирова

Маймунската шарка се пренася само при много близък контакт

Маймунската шарка е известна на вирусолозите, болестта е описана като характерна за Африка. Там тя е ендемична. "Пренася се при най-близки, полови контакти. Това обаче не е болест на хомосексуалистите. Пренася се и по въздушно-капков път. Има само няколко смъртни случая в света, заболяването протича леко. А ваксините против едра шарка ни предпазват..

публикувано на 15.08.22 в 15:12
Успение Богородично, храм в кв. Гледка, Кърджали

Стотици миряни се стекоха към храма в кв. "Гледка" за Голяма Богородица

През целия ден на Голяма Богородица не секва потокът от вярващи в храма Свето Успение Богородично в Кърджалийския квартал Гледка. Вярващите започнаха да идват в храма още от ранни зори. Храмовият празник започна със Света литургия, която отслужи отец Боян Саръев, след което бяха осветени хлябовете и водата. Отец Саръев благослови всички..

публикувано на 15.08.22 в 14:43

Заловиха кърджалиец със 7 нелегални мигранти

Полицаи от Димитровград са заловили мъж от Кърджали, превозващ митранти.  На 12-ти в хода на операция по линия на миграцията, служители от управлението са спрели на АМ“Марица“ автомобил „Шкода“. Колата е шофирана от 26-годишен жител на Кърджали и пътувала в посока София. При проверка в автомобила са намерени седем нелегални мигранти, от които 3..

публикувано на 15.08.22 в 14:19
Ментета, пазар Димитровград

Заловиха 1164 фалшификата на маркови стоки

Общо 1164 артикула с лого на запазени търговски марки иззеха полицаи от Димитровград.  Част от тях, 45 броя са открити на 12-ти при проверка в града на товарен автомобил „Мерцедес“, шофиран от 52-годишен пловдивчанин.  Останалите 1019 са конфискувани от маса на Неделния пазар . 40-годишният им притежател от Нова Загора ги  бил изложил за продажба...

публикувано на 15.08.22 в 14:03