Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Давидково празнува с голяма родова среща

Църквата "Свети Пророк Илия" с. Давидково
Снимка: Божидар Чолаков, БНР - Радио Кърджали

В село Давидково се събират на родова среща под родно небе. 
Всяка година покрай Деня на миньора селото провежда селищния си празник, казва кмета Севда Чолакова. 
Бате Енчо ще забавлява най-малките, а вечерта орк. Средногорец с ръководител Съби Кайджиев от село Полковник Серафимово ще веселят давидковчани и гостите на селото.
Ето и още подробности от кмета Севда Чолакова:
Вижте още

Депутатът Григор Захариев: Околовръстният път ще е приоритет

Основните приоритети, по които ще работи като народен представител Григор Захариев от партия "Български възход" ще са решение за околовръстен път на Кърджали и откриване на виновниците за измрялата риба в язовир "Студен кладенец". Това заяви пред Радио Кърджали новоизбраният депутат , след като стана ясно, че петият мандат..

публикувано на 07.10.22 в 12:20

..."Моля Ви за надежда за живота на единствената ми дъщеря"

13-годишната Габриела от Кърджали обедини кърджалийци и жители на региона в подкрепа на лечението й след като едно боледуване от КОВИД-19 е последвано от страшна диагноза за нея и за родителите . Болки в крака, с неизяснен произход, първо биват отдавани на възрастта, докато не идва ново лекарско мнение   и ги смазва с тежестта си - Габи..

публикувано на 07.10.22 в 11:55
Ергюнал Сабри

Ергюнал Сабри се готви за турнир от "Сребърната лига" в Марибор, Словения

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри ще участва в турнир от Сребърната лига, който ще се проведе в Марибор, Словения. Талантът ще се представи в традиционната си категория 48 кг и ще бъде придружаван от треньора на националния отбор младежи Борислав Бояджиев. На 10 октомври Сабри заминава за 10 дни в София на лагер в комплекс "Диана". Там той ще..

публикувано на 07.10.22 в 11:40

Изплащат увеличените пенсии на близо 900 000 пенсионери

Близо 900 000 пенсионери започват да получават от днес увеличените си пенсии, след направеното преизчисляване към 1-ви октомври по модифицирано швейцарско правило. Това са почти половината от хората с отпуснати трудови пенсии до края на миналата година. Плащането е по график в пощенските станции, от днес до 20- ти октомври. Също днес хората, които..

публикувано на 07.10.22 в 09:51

Въздействаща демонстрация за реакция при бедствия се проведе в „Славейков“

СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали бе домакин на провеждането на практическите занятия за подготовка за населението за придобиване на практически умения за реагиране и справяне в критични ситуации, причинени от природни бедствия, пожари, наводнения, аварии, терористични актове. Практическите занятия бяха ръководени от Димитър..

публикувано на 07.10.22 в 09:34

Хасково е домакин на „Автокино“ на 7,8 и 9-ти октомври

Хасково ще приветства българското кино на 7,8 и 9 Октомври на паркинга на един от големите хипермаркети на бул.”Съединение” 44.  „Автокино” стартира през 2015-а година и вече подкрепя и популяризира българското кино.  Автокино се гледа от автомобил на екран с големите 5м х 10м и на височина от земята 2м.  Звукът се приема от радиото в автомобила..

публикувано на 07.10.22 в 09:05

Слънчево и топло за сезона

Ще бъде слънчево и сравнително топло за сезона над регионите на Кърджали, Хасково и Смолян.  Над Хасково в следобедните часове е възможно да се появят и облаци, но слънцето ще ги разкъса.  Вероятността за валежи е ниска и над трите области.  Градусите ще се движат между 9 и 22 в Кърджали и 8 и 23 в Хасково.  В Смолян ще бъде най-студено, там..

публикувано на 07.10.22 в 07:50