Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нови детски площадки откриха в Джебелско

4 нови детски площадки бяха открити в населени места на територията на община Джебел. Модерни и безопасни съоръжения за игра вече радват децата в селата Генерал Гешево, Ридино, Великденче и джебелския квартал „Младост 2“.

„Децата трябва да са щастливи, населените места - облагородени, а ние да си изпълняваме предизборните обещания! Инициативите ни в тази посока продължават“, коментира кметът на община Джебел Неджми Али.

Вижте още
Връщането на стока чрез формуляр за отказ от покупката носи сигурност

Липсата на формуляр за отказ от покупката удължава срока за връщане с година

Експертите от платформата „Ние, потребителите“ подготвиха образец на формуляр за отказ от покупка от електронен магазин , който да улесни хората да упражнят правото си да върнат в 14-дневен срок закупена стока. Това съобщи за Радио Кърджали Габриела Руменова. С писмено заявеното желание за разваляне на сделката потребителите ще имат..

публикувано на 05.12.22 в 13:00
Ирина Джурелова алармира за проблема

Майки се организират във фейсбук за акция срещу продажбата на снус на деца

Майки на тийнейджъри от цялата страна се обединяват в „наказателна акция“ срещу продажбата на снус и всякакви други субстанции, забранени за употреба и предлагане на непълнолетни. Проблемът се разисква от известно време, но особено след забраната на райския газ, наблюдатели забелязват засилен интерес към други подобни упойващи вещества, които се..

публикувано на 04.12.22 в 19:56
Ел. украсата за Коледа и Нова година трябва да се избира внимателно

Експерти: Ако се докаже, че продуктът е опасен, търговецът връща парите

Насоки за избор на  безопасни електрически лампички за коледното дърво разпространиха е ксперти от платформата „Ние, потребителите“. Първото, за което е важно да се потърси информация е  името и адреса на производителя и/или вносителя, съобщи Габриела Руменова, представител на платформата. Наличието на  маркировката СЕ е друга от важните..

публикувано на 04.12.22 в 19:29
Марин Захариев

Марин Захариев: Община Смолян е готова да посрещне зимата

Община Смолян е в готовност да посрещне зимата. Снежната покривка в района все още не е сериозна. Сняг вали на надморска височина около 1500 м, в по-ниските части е дъжд, пътищата се поддържат съгласно изискванията. Така описа ситуацията в първите декемврийски дни в община Смолян заместник-кметът Марин Захариев. Той препоръча все пак шофьорите..

публикувано на 02.12.22 в 13:11
Арденският мост над Водното огледало, през който преминава най-натовареният трафик в Кърджали

Главният инженер на „ВиК Кърджали“: Най-доброто решение е изграждането на обходен път

Околовръстният път на Кърджали е най-доброто решение за облекчаване на трафика през града по трасето на международния път за Гърция. Това мнение изрази пред Радио Кърджали главният инженер на „ВиК Кърджали“ инж. Фахри Мустафа. Той коментира лансираната идея за изграждане на допълнителни съоръжения – надлез и подлез, на две от възловите..

публикувано на 02.12.22 в 00:27
Носителката на купата на Областния управител - Елиф Али

Отличиха над 40 млади математици в турнира "Перперикон"

Над 40 медала завоюваха млади математици от цялата страна в XXI-ия  Областен математически турнир "Перперикон". Той е традиционен за Кърджали. Организира се от Регионалното управление по образованието, Пловдивския университет  "Паисий Хилендарски" и Съюза на математиците - секция Кърджали, под патронажа на областния управител, а председател на..

публикувано на 01.12.22 в 22:58
Георги Чепишев

От Промяната се срещат с регионалния министър за трафика в Кърджали

Изграждането на обходен път на Кърджали ще обсъждат активисти на ПП "Продължаваме промяната" с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. За срещата, която се очаква да е в началото на следващата седмица, съобщи инж. Георги Чепишев. Той допълни, че ще бъде коментирано също построяването на съоръжения - подлез и..

публикувано на 01.12.22 в 20:33