Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момичетата от ВК „Кирково 15“ са носители на „Купата на кмета“

Снимка: Община Кирково

Три спортни турнира и една творческа проява белязаха празника на община Кирково, която отбелязва 109 години от създаването си на 26 март. Във футболния турнир за Купата на кмета победители излязоха малките футболисти от СУ ,,Отец Паисий“ в Кирково.

Момичетата на Кирково спечелиха първото място във волейболния турнир, който се проведе днес. Утре, 24 март, децата от центъра за личностно развитие ще рисуват върху асфалт. А последната спортна проява е в събота, 25 март, когато е турнирът по шахмат. Той е без възрастови ограничения и по швейцарката система 15+5 за игра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Юнак" от Ардино отново са шампиони по тенис на маса до 19 г.

Тенисистите на Спортен клуб по тенис на маса /СКТМ/ „Юнак“ от Ардино за поредна година са шампиони на България отборно до 19 години за сезон 2023/2024 г.  Във финалната среща възпитаниците на треньора Бейхан Емин надиграха тима на „Стоянстрой“ от Пловдив с 3:1 гейма. Трети в класирането е отборът на „Миньор“ от Перник.  В Горна Оряховица се провежда..

публикувано на 26.04.24 в 16:29

С детски турнир по футбол "Арда" започна проявите за 100-годишния си юбилей

С футболен турнир за деца от 4 клас Арда -Кърджали даде началото на проявите, посветени на 100-годишния юбилей от създаването на клуба, който ще бъде отбелязан през настоящата 2024 година.  Рамадан Яшаров, който е член на ръководството на Арда, каза, че  идеята на турнирите, които ще се случат, е да покажат, че клубът е жив, съществува и продължава да..

публикувано на 26.04.24 в 14:16

Ергюнал Сабри-Оги си осигури бронз от Европейското в Белград

Ергюнал Сабри-Оги от "Арда бокс" победи вчера в Белград  с 5:0 състезателя от Азербайджан Хасан Маликов.  Това му осигури бронзов медал на Европейското първенство за мъже в Белград в неговата традиционна категория 48 кг. Днес Оги излиза срещу силен противник от Русия. "Разузнали сме способностите на руския състезател. Подготвени сме за срещата...

публикувано на 25.04.24 в 12:43

Бейхан Емин: Цвети едва повярва, че победи китайски тенисист

Цветелина Георгиева от спортен клуб "Юнак" Ардино стана първата европейска тенесистка с победа над китайски състезател на световната купа до 19 години. Състезанието се проведе в Люксембург. Треньорът Бейхан Емин: "Успя да победи представителка на китайския национален отбор. За тези, които не знаят, в Китай има над 50 милиона тенесисти на..

публикувано на 24.04.24 в 17:10
Рикардиньо в акция

Крумовград прави последен опит да влезе в топ 6 на Първа лига

С два мача днес започва 30-ия кръг на Първа лига, последен от редовния сезон. От 17:30 Ботев (Враца) посреща Етър в опашкарското дерби, а от 20:00 Крумовград е домакин на Славия. В късния мач К румовград ще направи последен опит да влезе в топ 6 на подреждането . Към момента тимът на Станислав Генчев заема седма позиция с 42 точки, една..

публикувано на 19.04.24 в 09:01
Етър

Хандбален клуб на-Минерални бани се класираха на първо място в Зоналния турнир на Зона „Тракия“

Момичетата до 11 години на Хандбален клуб „Топлика“ - Минерални бани се класираха на първо място в Зоналния турнир на Зона „Тракия“, който се проведе на Спортна площадка „Фильо Филев“ в Минерални бани. Възпитаничките на треньора Костадин Техов прегазиха в първата среща хандбалистките на Панагюрище с резултат 23:6. Във втория си мач те не..

публикувано на 16.04.24 в 11:28

"Арда" гостува на шампионите от "Лудогорец"

Днес ще се изиграят последните две срещи от 29-тия кръг в Първа футболна лига.  От 17.30ч. на стадиона в Бистрица, ЦСКА 1948 е домакин на Локомотив София. В Разград, в мач с начало 20.00ч. Лудогорец приема тима на Арда. Тази среща ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на БНР.

публикувано на 15.04.24 в 14:55