Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Реновират парка до сградата на бивша кооперация в Джебел

Снимка: Община Джебел

Започва реновиране на парка до сградата на бившата потребителна кооперация „НАРКООП“ в Джебел. Нови детски съоръжения и пейки, подмяна на всички настилки в и около парка, засаждане на нови декоративни видове дървета и храсти, разширяване на централната алея, подмяна на цялото осветление, изграждане на автоматична поливна система и ремонт на съществуващия фонтан…

Всички тези дейности са залегнали в поредния одобрен проект на Общината. Кметът Неджми Али подписа тристранен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Средствата са осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местна инициативна група Ардино – Джебел.

Припомняме, че само преди дни кметът Неджми Али преряза лентата на обновения парк до църквата. Дейностите „По-зелен, по-красив, по-привлекателен Джебел“ обаче продължават.

„Целта ни е да постигнем една по-модерна и екологична градска среда. Убеден съм, че всеки жител и гост на града ще оцени нашите усилия. Това е поредна крачка към далеч по-мащабната ни идея за развитие на туризма. Облагородяването на публичните пространства за широко обществено ползване са сред приоритетите в програмата за развитие на Община Джебел. Предстои втори етап с още много изненади, който ще направи Джебел още по привлекателно място за туристи“, посочи кметът Неджми Али.


Вижте още

Земетресение от почти 5 по Рихтер разтърси Кърджали и Хасково в 15.26 ч.

Земетресение от почти 5 по Рихтер разтърси Кърджали и Хасково в 15.26 ч. Според БАН, трусът с магнитуд 4.8 по Рихтер е бил на около 60 килиметра северозападно от Кърджали, на 17 км от Асеновгрд с дълбочина 5 км. Според Емропейският център по сеизмология трусът е с мощност от 4,6 по Рихтер. Трусът беше усетен в Кърджали, Кирково,..

публикувано на 07.06.23 в 16:08

Разследват насилствената смърт на куче в Бенковски

Досъдебно производство за причинена смърт на гръбначно животно е образувано от полицията в Кирково.  Разследването е започнато след подаден сигнал, че на улица в село Бенковски има мъртво куче.  Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието.  Издирва се извършителят на престъплението.  Разследването е по чл.325б,..

публикувано на 07.06.23 в 14:47

Санкции за 7000 лева наложи екоинспекцията в Хасково

Санкции за нарушения на екологичното законодателство на стойност 7000 лева наложи за месец май Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, съобщи БТА. Инспекцията контролира областите Хасково и Кърджали. Сред глобените обекти са млекопреработвателно предприятие в община Джебел, обогатителна фабрика в Кърджали, оранжерии за..

публикувано на 07.06.23 в 12:59

Младите таланти към Дома на Културата представят грандиозно музикално събитие на 13 юни

На 13 юни в голямата зала на Дом на културата Кърджали имате възможност да се насладите на изпълненията на младите таланти от Школата по изкуствата с Ръководители Христина Мачикян и Дарена Чавдарова. Децата ще представят за кърджалийската публика невероятни и интересни изпълнения.  Азра Исмаил, Нилда Бекир и Емир Хайрула от класа на Христина..

публикувано на 07.06.23 в 12:26

Има търсене, но все още не се купуват масово животни за Курбан Байряма

Не се очаква поскъпване на месото за свещенния за мюсюлманите празник Курбан Байрям.  По традиция на празничната трапеза се сервира шилешко или телешко месо.  Каква е цената в момента, попитахме в малка месарница на Пазара в Кърджали. Тя притежава сертификат “Халал” от Главно мюфтийство, който гарантира, че там не се коли свинско месо. "Шилешкото..

публикувано на 07.06.23 в 11:36

От днес започва изплащането на пенсиите

Изплащането на пенсиите през този месец чрез пощенските станции ще бъде по стандартния график – от 7-и до 20-ти юни, съобщиха от Националния осигурителен институт. Преводите на юнските пенсии по сметките на хората, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени в сряда, 7-и юни. От Националния осигурителен институт също така информират, че..

публикувано на 07.06.23 в 10:35
Веселин Недев ще бъде депутат от Хасково, след като Асен Василев вече е министър

Елиминиран с преференции бизнесмен става депутат на мястото на Асен Василев

Хасковският бизнесмен Веселин Недев ще заеме мястото на Асен Василев в Народното събрание, след като последния стана министър на финансите и не може да бъде повече депутат. Недев беше на второ място в листата на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", която спечели два мандата в 29-и МИР Хасково. Това обаче не беше достатъчно той да..

публикувано на 07.06.23 в 08:25