Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата от ОДК ще огласят Попската градина на Великден

Енорийският свещеник отец Петър чете Евангелието на 7 езика в попската градинка пред храма "Свети Георги" в Кърджали.
Снимка: архив - БНР Кърджали

Децата от Общински детски комплекс ще изнесат празничен концерт на Великден в Попската градина в Кърджали срещу централния храм „Св. Георги Победоносец“.

На празника ще се проведат забавни игри и борене с великденски яйца. Това каза енорийският свещеник отец Петър Гарена.

Осигурени са около 500 козунаци. 

Чуйте звуковия файл.


По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Милко Багдасаров стана "Учител на годината" в категория "Директор"

Милко Багдасаров стана "Учител на годината" в категория "Директор" в тазгодишния национален конкурс, организиран от Синдиката на българските учители към КНСБ. Това съобщи председателят на регионалната структура на организацията в Кърджали Нели Арнаудова. "Тази година от Кърджали имахме само един представител и той беше в направление "Директори", но..

публикувано на 10.05.24 в 15:01

По-малко увеличение на пенсиите заради по-ниската инфлация

Повишението на пенсиите от 1-ви юли може да бъде с 10%, а не с 11%, както е заложено в бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година. Причината е в отчетената официално по-ниска инфлация от прогнозните разчети. Предложението се съдържа в проект на решение на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, научи БНР. Заседанието на..

публикувано на 10.05.24 в 14:15

Иван Звездев готви пиле с булгур в Хасково в неделя

Кулинарното музикално шоу на Иван Звездев и Ана Мария, което е част от Националния събор "Китна Тракия пее и танцува" ще се проведе в неделя, 12 май 2024 г., от 16,00 часа на поляната пред голямата сцена в парк Кенана в Хасково, вместо на 10 май, както беше обявено по-рано. Промяната се налага заради неблагоприятните метеорологични условия, съобщават от..

публикувано на 10.05.24 в 13:13

В Ардино отбелязаха Световния ден на двигателната активност

Ползите от физическата активност за осигуряване на дълголетие обсъдиха ученици от СУ "Васил Левски" в Ардино.  С информационна кампания под мотото "Движението - това е здраве" беше отбелязан  Световният ден на двигателната активност - 10 май. Организатор на кампанията е Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и..

публикувано на 10.05.24 в 12:49

АРДА посреща Ботев (Пд) в събота

В продажба са вече билетите за срещата на АРДА с Ботев (Пд). Кърджалийският отбор се изправя срещу пловдивския тим в среща от 33-ти кръг на efbetЛИГА. Двубоят е от груповата фаза, която дава право на участие на бараж за Европа. Срещата е с начален час 17:00. Феновете вече могат да закупят билети на касите на АРЕНА АРДА, които ще работят в..

публикувано на 10.05.24 в 11:22

Ниската физическа активност води до по-ранна смърт

С 30 на сто се увеличава рискът от смърт от заболяване при хората, които не са физически активни, в сравнение с тези, които спортуват или редовно се движат. Ниската физическа активност е един от основните фактори за възникване на хроничните незаразни болести и четвъртият рисков фактор за смъртност. На нея се дължат 6% от смъртните..

публикувано на 10.05.24 в 10:59

Започна едномесечната предизборна кампания за вота 2 в 1

Официално в полунощ започна предизборната кампания за насрочените на 9 юни избори за народни представители в следващия парламент, и за български евродепутати. Тя ще продължи до полунощ на 7 юни. Кампанията стартира 30 дни преди изборният ден, и се води на български език. Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и..

публикувано на 10.05.24 в 09:48