Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Крумовград обяви конкурс за детска фотография и рисунка

Снимка: http://sg.stroitelstvo.info

Община Крумовград обяви конкурс, посветен на наближаващия празник 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Конкурсът е за фотография и рисунка и е под надслов "Крумовград, моя болка и радост". Целта е да се покаже красотата на родния край. Малките фотографи могат да участват с до две снимки, черно-бели и цветни във възрастови групи 5-7 клас, 8-12 клас и над 18-годишни. Формат на снимките - най-малко 20/30 см.

Художниците предоставят не повече от две творби в групите - деца от 6 до 10 години, юноши - от 11 до 17 години и възрастни - над 18 години. Формат на рисунките - 35/50 см. Краен срок за подаване на творбите - до 20 май в община Крумовград. Конкурсните рисунки и снимки ще бъдат показани в изложба на 23 май на площада, а на 24-и май ще е самото награждаване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Избраха Станислав Дечев за председател на Регионалния съвет за развитие

Кметът на община Хасково Станислав Дечев беше избран за председател на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район. Решението кметът на Хасково да оглави Южен централен район беше взето на заседание днес. Южен централен район обединява областите Хасково, Пловдив, Смолян, Пазарджик и Кърджали. На днешното заседание беше приета..

публикувано на 28.05.24 в 14:10

В "Славейков" маратонът на четенето продължава

За деветнадесета година инициативата „ Маратон на четенето “ в Средно училище „ Петко Р. Славейков“ се организира съвместно с Регионалната библиотека „Никола Й. Вапцаров“ и започва през април месец. В събитието са включени над 680 ученици от начален етап на обучение . Всеки един от малките възпитаници чете свое любимо литературно произведение на г-жа..

публикувано на 28.05.24 в 14:03

Паспортните звена създадоха организация за вота на граждани без валидни документи

В седмицата преди 9 юни, е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е..

публикувано на 28.05.24 в 13:35

Задържаха 62-годишен за измама за придобит осугирителен стаж

За измама, свързана с набавяне на необходимите документи за пенсиониране, 62-годишен е задържан в Кърджали . Мъжът заблудил жителка на община Кирково, че ще съдейства за издаване на образци за придобит осигурителен стаж, които да бъдат внесени за отпускане на лична пенсия , като за целта поискал и получил 1200 евро. Година по-късно се оказало, че..

публикувано на 28.05.24 в 11:02

Риболовен фест "Дяволски мост" и тази година в Ардино

Община Ардино организира за поредна година Риболовният фест „Дяволски мост - 2024“  под патронажа на кмета на общината Изет Шабан. Фестът ще се проведе в местността „Дяволски мост“ на река Арда на 22 юни, събота. Организатори са община Ардино, читалище „Родопска искра 1921“, Ловно Рибарско Сдружение „Бели брези“ и Туристическо дружество „Бели..

публикувано на 28.05.24 в 10:54

Променливо време в Кърджали, възможен е дъжд с гръмотевици

Днес преди обяд облачността ще е значителна, на места намаляваща до предимно слънчево време . В следобедните часове в много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, по-интензивни в планините, има условия за градушки. Ще духа предимно слаб северен вятър. Преобладаващите..

публикувано на 28.05.24 в 09:23

Детски турнир по риболов за 1 юни в Кърджали

По случай Международния ден на детето ще се проведе първото детско състезание по риболов в община Кърджали . В района на село Широко поле от брега на язовир „Студен кладенец“ ще хвърлят въдици близо 80 ученици от 1 до 7 клас. Детският турнир по риболов на плувка се организира съвместно от Сдружение на риболовците от „Каскада Арда“ и..

публикувано на 28.05.24 в 09:13