Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са водачите на листи в 09 МИР Кърджали

Снимка: Радио Кърджали

Общо 31 партии и коалиции са се регистрирали за предстоящите парламентарни избори в 09 МИР – Кърджали. Броят на мандатите в избирателния район е пет, а на кандидатите за депутати – 137.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на Партия „Има такъв народ“ (ИТН),  която се състои от петима кандидати, е Цветан Предов. Той е на 46 години, висшист, работил повече от 17 години в социалната сфера с рискови и малцинствени групи. Народен представител от Кърджали в 49-о Народно събрание (НС), сочи справка в сайта на НС и официалната интернет страница на ИТН.

2. Водач на листата на Партия „Глас народен“, която се състои от двама кандидати за народни представители, е Веселин Белевски. Завършил е висше образование и по професия е архитект, казаха за БТА от централата на партията.

3. Водач на листата на Коалиция „Синя България“ (партия „Консервативно обединение на десницата (КОД)“, партия „Български демократически форум“, партия „Движение демократично действие – ДЗ“, партия „Национално движение за стабилност и възход (НДСВ)“, партия „Движение България на гражданите“, партия „Партия консервативна България“, партия „Радикал-демократическа партия в България“), която се състои от трима кандидати за народни представители, е Здравко Димитров.

4. Водач на листата на Коалиция „Ние гражданите“ (партия „Българска пролет“, партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“, партия „Българска работническо-селска партия“), която се състои от трима кандидати, е Добри Божилов. 

6. Водач на листата на Партия „Български гласъ“, която се състои от трима кандидати за народни представители, е Пламен Кръстев. Той е на 65 години, завършил висше образование. Работил в структурите на МВР до позиция съветник на главния секретар. Работил в областта на сигурността и обществения ред. Към настоящия момент е консултант към голяма фирма, каза той за БТА.

7. Водач на листата на „Коалиция на розата“ (партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“, партия „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“), която се състои от четирима кандидати, е Захари Руженов. Той е на 38 години. Висшист, икономист. Работи като офис мениджър.

8. Водач на листата на Коалиция „Център“ (партия „Свобода“, партия „Българска земеделска партия“), която се състои от деветима кандидати, е Емил Андреев. На 36 години, висшист в областта на публичната администрация. Занимава се с частен бизнес.

9. Водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ (партия „Изправи се, България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“), която е от четирима кандидати, е Иглика Мишева- Брусева.

10. Водач на листата на Партия „Единение“, която е от трима кандидати, е Нина Добрева.

11. Водач на листата на Партия „Българско национално обединение“, която е от двама кандидати, е Валентин Христов. Той е на 64 години, висшист, завършил художествената академия в София. Художник, занимава се с политика от 20 години.

12.Водач на листата на Партия „Възраждане“, която е от седем кандидати, е Георги Георгиев. Той води листата и в 29 РИК в Хасково. На 45 години, висшист, по професия  е инженер, народен представител в три поредни НС, последното от които 49-то, сочи справка в сайта на НС.

13. Водач на листата на Партия „Морал, единство, чест“, в която има четирима кандидати, е Георги Чепишев. Той е и водач в 26 МИР София област. На 48 г., висшист, работил в частния сектор, по професия инженер-технолог. Народен представител в 46-о НС от ИТН. Работи в сферата на енергетиката.

14. Водач на листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (партия „Продължаваме промяната“, партия ВОЛТ, партия „Демократи за силна България“, партия „Движение „Да, България!“), която има седем кандидати за народни представители, е Радослав Милев. На 48 години, с висше образование, занимава се с частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Общински съветник в Кърджали в няколко поредни мандата, сочи справка в официалния сайт на коалицията.

15. Водач на листата на Партия „Народна партия „Истината и само истината“, която е от трима кандидати, е Едип Ереджеп. На 32 години, висшист, специалност хотелиерство. Занимавал се е със строителство, а към момента кара такси в Германия.

16. Водач на листата на Партия „Български възход“, в която има шестима кандидати, е Григор Захариев. На 62 години, висшист, От 2000 г. е в частния сектор. Занимава се с проектиране, изграждане и техническа поддръжка на системи за сигурност,. Депутат в 48-то НС, става ясно от справка на интернет страницата на НС.

17. Водач на листата на Коалиция „Граждански блок“ (партия „Български демократичен съюз „Радикали“, партия „Партия на българските жени“), която се състои от трима кандидати, е Айлин Кайкълар. На 26 години. Със средно образование. Занимава се с частен бизнес - търговия и износ в сектор земеделие.

18. Водач на листата на Партия „Общество за нова България“, която се състои от четирима кандидати, е Добромира Николова, потомка на тракийски бежанци. Висшист по образование, работи в частния сектор, коментират за БТА от централата на партията.

19. Водач на листата на Коалиция „Левицата!“ (партия „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)“, партия „Движение 21“, партия „Зелена партия“, партия „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, партия „Национално движение за спасение на отечеството“, партия „Политическо движение социалдемократи“), която е от двама кандидати за народни представители, е Стефан Базлянков.

20. Водач на листата на Партия „Партия на зелените“, която е от двама кандидати, е Владимир Николов. Той води листата и в 23 МИР в София. На 44 години,  висшист в сферата на публичната администрация. Работи в частния сектор. Управител е на фирма за авиационна сигурност и лидер на „Партия на зелените“.

21. Водач на листата на Партия „Ние идваме“, която е от трима кандидати за народни представители, е Мерал Бакалова.

22. Водач на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС (партия ГЕРБ, партия СДС), която се състои от десетима кандидати, е Цвета Караянчева. Тя води листата и в 17 МИР Пловдив област. На 56 години, с висше образование. Работила е като инженер-технолог и ръководител в предприятия в областта на машинното производство. Народен представител в пет поредни НС до 45-то включително, когато е и негов председател. Тя е областен координатор на ГЕРБ в Кърджали. 

23. Водач на листата на Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“, която се състои от петима кандидати, е Александър Суев. На 26 години, следва медицина в Пловдив. Занимава се с недвижими имоти, каза той за БТА.

24. Водач на листата на Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“, която се състои от десетима кандидати за народни представители, е Христо Проданов. Той води листата на коалиция „БСП за България“ и в столичния 23 МИР. Роден е на 24 март 1977 г. в Панагюрище. По професия е инженер, икономист. Бил е депутат от „БСП за България“ в няколко парламента, показва справка на сайта на НС. Проданов е министър на туризма в правителството на премиера Кирил Петков.

25. Водач на листата на Партия „Величие“, която е от петима кандидати за народни представители, е Костадин Хаджийски. На 53 години. Висшист в областта на икономиката и на публичната администрация. Към днешна дата е предприемач, но в по-голямата част от досегашния му професионален път е преминал в банковата сфера, каза той за БТА.

26. Водач на листата на Партия „ВМРО – Българско национално движение“, която се състои от двама кандидати, е Павел Милушев. На 44 години. Магистър "Човешки ресурси" и "Информационно-административен мениджмънт". Бил е заместник-кмет в район Южен в Пловдив. Към настоящия момент има частен бизнес.

27. Водач на листата на Партия „Пряка демокрация“, която се състои от един кандидат, е Мариан Христов.

28. Водач на листата на Партия „Движение за права и свободи“, която се състои от десет кандидати, е Делян Пеевски. Той е водач и на листата в 1 МИР в Благоевград. На 43г., висшист, юрист от Югозападния университет „Неофит Рилски“. Бил е в ръководството на борда на „Пристанище Варна" ЕАД,  юрисконсулт в частна фирма, след което адвокат при Благоевградската и Софийската адвокатска колегия. През май 2005 г. е назначен за следовател в Стопанския отдел на Столичната следствена служба. Пет месеца по-късно става заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев, където отговаря за Държавния резерв, сочи информация от отдел "Справочна". Член е и на Междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие. Депутат в осем непоредни НС, включително и 49-то. Председател на ДПС.

29. Водач на листата на Партия „Зелено движение“, която се състои от двама кандидати за народни представители, е Владимир Попов. На 67 години, със средно образование, активен пенсионер, музикант. Работил е в частния сектор и държавни администрации.

30. Водач на листата на Партия „За велика България“, която е от деветима кандидати за народни представители, е Андон Филипов.

31. Водач на листата на Партия „Български съюз за директна демокрация“, която се състои от двама кандидати за народни представители, е Мишо Янев.

32. Водач на листата на Коалиция „Неутрална България“ (партия „Комунистическа партия на България“, партия „Българска комунистическа партия“, партия „Партия на българските комунисти“, партия „Русофили за възраждане на отечеството“), която се състои от четирима кандидати, е Галина Николова.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.  БТА




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

платена публикация
Бойко Борисов: Кърджали ще има обходен път

Етническата толерантност  в този регион трябва да бъде издигната в култ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти и членове на партията в Кърджали. “Нищо по-страшно няма от разделението на религиите и впоследствие в партиите. Аз съм сигурен, като видях и водача на ДПС, като гледам и нашия водач, спокойно мога да кажа, Кърджали ще..

обновено на 19.05.24 в 17:06

Почитаме жертвите на ХИВ/СПИН с бдения

От 20:00 ч. до 21:00 ч. днес във всички 28 областни града на страната ще се проведе вечерно бдение по случай Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. На ключови места в градовете ще бъдат запалени чаени свещи, които ще бъдат поставени във формата на панделка - символ на борбата с ХИВ/СПИН. Това съобщават от пресцентъра на..

публикувано на 19.05.24 в 17:05

Биология и английски език са най-предпочитани в матурите по избор

Най много зрелостници в Кърджали са предпочели биология и здравно образование за втората матура по предмет по избор, съобщи в ефира на БНР Радио Кърджали Ангелина Костова, началник на РУО в Кърджали. Биология и здравно образование е избрана от 314 зрелостници. Следват английски език ниво В 2 и В3, избор на 233 завършващи. Останалите предпочитания..

публикувано на 19.05.24 в 12:15
Огнено шоу за Европейската нощ на музеите в Хасково

Огнено шоу остави без дъх хасковлии в Нощта на музеите

Огнено шоу в лапидариума на Регионалния исторически музей в Хасково предизвика истински фурор сред десетките гости. Пърформънса с факли продължи около 10 минути и остави без дъх зрителите. Това беше куолминацията в програмата за Европейската нощ на музеите в Хасково. В 22:25 ч. започна огненото шоу.  Преди това бе излъчен филма „Родени от..

публикувано на 19.05.24 в 11:34

Цените на основните храни се повишават, краставиците и доматите по-евтини

Повишение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предаде БТА. Краставиците поевтиняват с 5,1 на сто, като тези от внос се продават по 2,24 лева за килограм, а оранжерийните - по 2,79 лева за килограм. Цената на..

публикувано на 19.05.24 в 09:57

Медиана: ГЕРБ-СДС печелят изборите, "Възраждане" са втори

Изследване на агенция "Медиана" отрежда на ГЕРБ-СДС първа позиция при избори днес и им дава сериозна дистанция пред всички останали - 27,5% от заявилите, че ще гласуват биха дали гласа си за коалицията, предаде БНР. Втори вече са "Възраждане" с 15,7%. ПП-ДБ са на четвърта позиция с 13,7% след ДПС (14,2%). Сигурни за присъствието си в следващия..

публикувано на 19.05.24 в 09:44

Облачно и дъждовно

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд.  На места в планинските райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни, а в Югозападна България е възможно и да прегърми. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в София -..

публикувано на 19.05.24 в 08:25