Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удостоверяват машините за гласуване

Снимка: Румен Сарандев

Започна удостоверяването на съответствието на машините за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание и за Европейски парламент.

След края на работния ден вчера ЦИК предаде устройствата на Министерството на електронното управление.

Екипите, ангажирани с процеса, ще работят в режим, който да гарантира завършването му в срок, съобщават от ведомството. Удостоверяването на машините ще бъде наблюдавано от експерти от Държавна агенция "Национална сигурност".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Президентът Румен Радев на аудиенция при папата

Президентът Румен Радев и водената от него делегация ще бъдат на аудиенция при папа Франциск във Ватикана по повод 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Аудиенциите при Главата на Римокатолическата църква са знак на внимание към българската държава и българския народ...

публикувано на 23.05.24 в 11:11
Снимката е илюстративна

Полицията взима мерки за безпроблемни балове

Засилено полицейско присъствие ще има по време на абиториентските балове в Кърджали. От полицията съобщиха, че са планирани коплексни мерки, като на фокус ще бъде личната безопасност на абитуриентите  по време на тържествата, при придвижване с автомобили и охраната на реда около заведенията, където ще се устройват празниците на зрелостниците...

публикувано на 23.05.24 в 11:00

Отборът на СУ „Отец Паисий“ в Кирково спечели областното състезание „Млад огнеборец“

С най-добри резултати в състезанието на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ отборът на СУ „Отец Паисий“ в село Кирково зае първо място и стана областен първенец.  На второ място се класираха младите огнеборци от СУ „Паисий Хилендарски“ в село Припек, трети е отборът на СУ „Христо Смирненски“ в село Черноочене. От четвърто до шесто..

публикувано на 22.05.24 в 15:30

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май, понеделник. Това съобщиха от общинската администрация. Пръскането  ще се извърши  н а 27 май, от 21:00 до 06.00 часа и на 28 май.  Ще бъдат третирани площи на територията на целия град - паркове, междублокови пространства в централна градска част и кварталите, зелени площи, районите на..

публикувано на 22.05.24 в 15:14
Снимката е илюстративна

Откриха две гранати в центъра на Хасково

Служители на общинското предприятие „Екопрогрес" намериха две гранати тази сутрин към 9 часа две гранати, захвърлени в градинка в центъра на Хасково.  Докато разчиствали градинка работниците се натъкнали на двата боеприпаса, които най-вероятно са учебни. След подаден сигнал на тел. 112 от полицията отцепиха района на Часовниковата кула.Периметърът е..

публикувано на 22.05.24 в 11:22

18-годишен нанесе удар с нож на 16-годишен

Досъдебно производство за телесна повреда е образувано в РУ-Кърджали.  По първоначални данни тази нощ в Кърджали възникнал спор между две младежки групи, при който 18-годишен нанесъл удар с нож на 16-годишен. Пострадалият е бил настанен под наблюдение в болницата в Кърджали. При организираните издирвателни действия е установен извършителят на деянието и..

публикувано на 22.05.24 в 11:08

При вот днес: ГЕРБ с над 10% разлика. Три партии в битката за второто място

Ако изборите за НС се провеждат днес – ГЕРБ ще има комфортна преднина пред втория с малко над 10% сред гласуващите. Следва група от 3 формации, които са с почти сходен резултат – ПП-ДБ (15.4%), ДПС (14.9%) и "Възраждане" (14.8%). Това сочат данните от социологическо изследване на агенция "Тренд", направено по поръчка на "24 часа", което е посветено на..

публикувано на 22.05.24 в 08:56