Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът свиква новоизбраното Народно събрание

Президентът Румен Радев
Снимка: БТА

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното събрание - процедура, която в 49-ия парламент продължи една седмица.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Резултатите от националното външно оценяване в десети клас са съизмерими с тези от 2023 г.

Резултатите от националното външно оценяване в десети клас са съизмерими с резултатите от миналата година, средният резултат по български език и литература (БЕЛ) e 49,4 точки, а миналата година беше 49,44 точки или спадът е само с около 4 стотни. По БЕЛ учениците са се справили много добре със задачи, които изискват по-голяма интегралност на знанията и..

публикувано на 26.06.24 в 12:28

Проверяват жена за издръжка на малолетни деца

Проверка за неизплатени издръжки е образувана в РУ-Кирково с разпореждане на Районната прокуратура. 23-годишна жителка на общината не издължила на малолетните си деца определени по съдебен ред месечни вноски, съобщиха от ОД на МВР в Кърджали. Група „Охранителна полиция“ работи по случая с оглед на чл.183, ал.1 от Наказателния кодекс.

публикувано на 26.06.24 в 10:39

Умар Сако от футболна "Арда" премина в "Ростов"

Защитникът на ПФК АРДА Умар Сако вече е част от руския ФК Ростов. Той премина под наем през зимата за срок от шест месеца, с опция за закупуване. След отлични игри от руския клуб са задействали въпросната клауза. Така двете ръководства постигнаха споразумение около трансфера и Умар Сако вече официално е част от ФК Ростов.Ръководството на ПФК АРДА изказва..

публикувано на 26.06.24 в 10:34

Тръгва летен грип, няма епидемични стойности

23 случая на грип и остри респираторни заболявания са регистрирани в наблюдаваните лекарски практики в област Кърджали през изминалата седмица. Броят е далеч под епидемичната стойност, съобщават от РЗИ-Кърджали. По данни на лични лекари сред болните има вече и случаи на летен грип. Д-р Невин Садъкова, семеен лекар, обясни пред Радио Кърджали, че..

публикувано на 26.06.24 в 10:28

Представят резултатите от матурите за десети клас

Министерството на образованието ще представи анализа на резултатите от националното външно оценяване за десети клас.  Над 52 000 ученици се явиха на национално външно оценяване по български език и литература, а близо 51 000 - по математика. След въпрос на БНР служебният министър на образованието Галин Цоков оцени протичането на изпитите като нормално...

публикувано на 26.06.24 в 09:21

Филиз Хюсменова напуска парламента

Парламентът започва работа с прекратяване на депутатските правомощия на Филиз Хюсменова от ДПС, а след това служебният министър-председател Димитър Главчев ще бъде изслушан. Филиз Хюсменова напуска парламента по собствено желание. Вчера тя подаде заявление за оттегляне като депутат, а на Facebook страницата на ДПС-Варна, откъдето влезе като водач на..

публикувано на 26.06.24 в 07:48

Завършват политическите консултации на президента

Днес Румен Радев ще завърши консултациите с парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, съобщиха от прессекретариата на президента. От 11:00 часа Радев ще се срещне с представители на парламентарната група на „Има такъв народ. От 13:00 часа е насрочен разговорът му с ПГ на..

публикувано на 26.06.24 в 07:09