Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петков: Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии

Кирил Петков
Снимка: БТА

ПП-ДБ ще бъде ясна проевропейска опозиция. Ще се борим за всичко, което е по пътя на България за Европа и за всичко, което е антикорупционно. Всяка кражба, която видим, ще осветяваме. Няма да разрешим България да се върне в старите времена от недалечното минало 

"Господин Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии. Той е първа политическа сила в момента. Заявяваше през цялата кампания, че ще бъде водеща стабилна партия за управлението на България. Сега трябва да демонстрира, че зад тези думи е имало някакъв смисъл. Второто - следващият път, когато събори поредното правителство и не си спази уговорката, да има предвид, че съставянето на правителство е много по-трудно, отколкото неговото разрушаване. Ние сме горди, стоим рамо до рамо в нашата коалиция и ще бъдем абсолютно предвидими пред нашите избиратели и в този следващ парламент". 

"Нашата коалиция е сплотена и обединена, независимо от всички заклинания, които по време на кампанията бяха отправени от къде ли не всякакви опити за разцепление. Имайте предвид, че бъдем изключително ефективна опозиция. Ще работим, разбира се, за български граждани", допълни Атанас Атанасов.

"Задължение на победителя е да осигури мнозинство", подчерта ѝ Асен Василев и допълни, че ПП-ДБ ще е в опозиция "на корупционните практики на ГЕРБ и ДПС", а приоритет на формацията ще са 4 законопроекта, касаещи прозрачните назначения - Законът за съдебната власт, Законът за личният фалит, Законът за защита на лицата, подаващи сигнали за корупция (в който са необходими поправки), както и Правилата за избор на Антикорупционната комисия, "както са одобрени от ЕК и заложени в ПВУ". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Немски гражданин с опасност за живота след падане с велосипед

На 30 юни 2024 г. в 10:57 часа на телефон 112 е получен сигнал за инцидент на път в участък Смилян - Рудозем.  Пристигналите на мястото екипи установили, че 74-годишен немски гражданин, с постоянен адрес в с. Чокманово, община Смолян, е претърпял тежко падане с велосипед при неизяснени обстоятелства, движейки се по изградената велосипедна алея в..

публикувано на 01.07.24 в 13:02

Директорът на ОДМВР Кърджали e награден с почетно отличие за доблест и заслуга

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР – Кърджали старши комисар Щерьо Милчев е награден с почетно отличие за доблест и заслуга – трета степен.  Отличието е за безупречна служба, със заслуги, свързани с укрепването на правовата държава, защита на държавните интереси и с принос за институционалното развитие,..

публикувано на 01.07.24 в 12:01

По-високи цени на кафето и безалкохолните напитки в Гърция

Повишиха цените на кафето и безалкохолните напитки в Гърция от днес. Клиентите го пият накрак, за да платят по-евтино. "Горчиво кафе пият от днес клиентите на гръцките заведения", казаха собствениците им. Премахнат бе намаленият данък от 13% върху кафе и безалкохолни напитки. При 24% ДДС сме принудени да увеличим цената, коментират собствениците и..

публикувано на 01.07.24 в 11:24

Радослав Милев: ГЕРБ и ДПС смятат да управляват заедно

Няма нищо учудващо в смяната на областния управител на област Кърджали и назначението на Ресми Мурад за такъв, тъй като ГЕРБ и ДПС работят заедно от доста време. Двете партии се канят да управляват съвместно и България. Това мнение изрази в ефира на Радио Кърджали Радослав Милев от "Демократична България".  Радослав Милев: “Tе свалиха..

публикувано на 01.07.24 в 11:20

Интензивен трафик на "Маказа"

Към 9.50 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 1.5 километра. В посока България движението е спокойно.

публикувано на 01.07.24 в 10:01

Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група, тази на ГЕРБ-СДС - Росен Желязков. "Това е голяма отговорност и изпитание предвид силно фрагментирания парламент, както и въздържането на мнозинството български граждани да вземат..

публикувано на 01.07.24 в 09:54

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1-ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава  доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По данни на Националният осигурителен институт, броят на възрастните с пенсии и добавки под линията на..

публикувано на 01.07.24 в 09:35