Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов благодари на Слави и ИТН

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ коментира избора на Рая Назарян за председател на Народното Събрание, "От това гласуване единственият извод, който може да се направи, е да благодарим на Слави и ИТН. Тайно се надявах, затова изпратих и Деница Сачева, и Теменужка, този жест да го направят ПП-ДБ. За съжаление, те са се капсулирали. Благодаря на тази партия, която пое пасива. Виждате всички гласувания после минават с 230-240 гласа.

Това е зелена светлина да се върнем в процедурите, които Конституцията казва – първи, втори и трети мандат".

Борисов посочи, че ГЕРБ-СДС ще се концентрира върху първия мандат, защото той е единственият възможен. 

Според него от ИТН са поели целия пасив и всички са се упражнили върху тях, само защото са отстояли възможността да се тръгне по процедурите.

Попитан дали би им върнал жеста, Борисов каза, че не би върнал на никого никакъв жест, защото такъв не е поискан. 

"Мога да присъствам, мога и да не присъствам на консултациите при президента", каза още Борисов в отговор на въпрос. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

От бранша алармират: Хлябовете "Добруджа", бял и типов може да изчезнат от пазара

„От 1 юли влиза в сила законодателната мярка, свързана с 15% таван на надценката на хляба, която ще доведе до абсолютна катастрофа по веригата производител – дистрибутор – търговец. Хлябовете  бял, типов и „Добруджа“ , които са обект на тази мярка, ще изчезнат от търговската мрежа, тъй като, ако се спази законодателното изискване, търговците трябва да..

публикувано на 27.06.24 в 11:00

Хванаха трима кърджалийски шофьори с фалшиви документи

За използване на фалшива диплома за основно образование е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Документът за придобита образователна степен е бил представен в сектор „Пътна полиция“ от 39-годишен жител на областта за издаване на свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. При..

публикувано на 27.06.24 в 10:19

В Областната администрация - Кърджали очакват решението на МС за смяна на управителя

Днес в Областна администрация - Кърджали очакват да получат решението на Министерски съвет, с което Ресми Мурад, областен лидер на ДПС, става областен управител на Кърджали.  Припомнямe, че със същото решение от длъжността ще бъде освободен Никола Чанев.  Областният лидер на ДПС Ресми Мурад е назначен за областен управител на Кърджали..

публикувано на 27.06.24 в 09:42

В Кърджали, Хасково и Смолян ще бъде слънчево

Оранжев код за интензивни валежи за областите Видин, Монтана, Враца и София издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология.  За областите София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград, Пазарджик, Ловеч и Плевен издаденият код за дъжд е жълт.  В Кърджали, Хасково и Смолян ще бъде слънчево. Днес в западната половина на страната ще се..

публикувано на 27.06.24 в 08:40

Областният лидер на ДПС Ресми Мурад е назначен за областен управител на Кърджали

Министерският съвет назначи четирима областни управители - на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково. Със същото правителствено решение са освободени заемащите досега тези длъжности, съобщават от пресслужбата на МС.. За областен управител на област Кърджали е назначен Ресми Мурад. По образование е финансист. Бил  е кмет на община Ардино, последно е..

публикувано на 26.06.24 в 16:52
Архив 2022

Отбелязаха Международния ден за борба с наркотиците

С информационна кампания на открито в Кърджали отбелязаха Международния ден за борба с наркотиците.Инициативата е на Общинския съвет по наркотични вещества. Доброволци запознаха ученици и граждани с вредата от опиатите. Двадесетина ученици се трудят като доброволци в Общинския съвет и те са връзката ни с другите младежи, заяви Валентина Грудева, секретар..

публикувано на 26.06.24 в 15:43

Резултатите от националното външно оценяване в десети клас са съизмерими с тези от 2023 г.

Резултатите от националното външно оценяване в десети клас са съизмерими с резултатите от миналата година, средният резултат по български език и литература (БЕЛ) e 49,4 точки, а миналата година беше 49,44 точки или спадът е само с около 4 стотни. По БЕЛ учениците са се справили много добре със задачи, които изискват по-голяма интегралност на знанията и..

публикувано на 26.06.24 в 12:28