Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кмет и областен управител ще бъдат заедно в услуга на хората

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и областният управител Ресми Мурад проведоха днес среща в общината по покана на кмета. 

Ерол Мюмюн пожела успешна работа на поста на областния управител, да работи в услуга на хората и общините в областта и да представлява държавата по най-достойния начин. Той изрази надежда, че местна и държавна власт ще работят в добра симбиоза за решаване на натрупаните през последните години проблеми заради неработещ държавен апарат в резултат на политическата криза. 

„В голяма част от населените места има проблеми, касаещи водоснабдяването, липсата на обратна канализация. Надявам се на съдействие от Ваша страна в комуникацията между „ВиК“ и община Кърджали, както и на подкрепа по въпроса с почистването на речни корита и дерета. Друг належащ проблем на областния град, за чието решаване разчитаме на подкрепа от държавата, е необходимостта от почистване коритото на река Арда в участъци в рамките на града от избуялата растителност, която при обилни валежи може да създаде опасност от преливане“, изброи част от темите кметът. 

Той изрази готовност за съвместна работа между двете институции, за да се оправдаят очакванията на гражданите. Областният управител Ресми Мурад увери кмета, че в негово лице община Кърджали има подкрепа и добронамерен партньор, който мисли за хората и че ще се търсят решения на натрупаните проблеми , които да са в полза на живеещите в града и населените места. Добрата комуникация между местна и държавна власт е гаранция за развитие на общините и областта, каза той. Ресми Мурад, който има опит и в местната власт сподели, че са му познати проблемите на общините. Наясно е и с това, че общините имат делегирани ангажименти, за които държавата не е осигурила финансиране – като язовирите и речните корита. Трябва да търсим заедно решения, за да бъдат действията ни адекватни с очакванията на хората, подчерта той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Традиционното Гайдарско надсвирване в Гела ще се състои от 2 до 4 август

Изпълнители и ценители на родопската каба гайда от България и чужбина се очакват за традиционното Гайдарско надсвирване в Гела, което ще се състои от 2 до 4 август, съобщиха организаторите. Тазгодишното 21-во издание на гайдарския фестивал се организира от фондация „Наследство в бъдещето“,  която е организатор и на Роженския събор през последните..

публикувано на 09.07.24 в 15:41

Няколко пожара гасиха едновременно кърджалийските огнеборци

Срещу няколко пожара едновременно се изправиха огнеборците от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали  в понеделник вечерта. Сериозен е бил пожарът в сградата на бившия техникум по селско стопанство в Кърджали. За Радио Кърджали директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 09.07.24 в 15:18

Пътуващият фестивал на храната и изкуствата търси старите рецепти на кърджалийските села

„Вкус Фест“ е създаден по проект на НЧ „Обединение 1913“ и се провежда ежегодно. След големия успех на инициативата в село Глухар и село Стремци, където стартира пътуващият фестивал „Вкус Фест“ за 2024 год., той продължава с трета спирка в град Кърджали тази събота от 10.00 часа в градската градина.  В Кърджали, под сенките на дърветата в градската..

публикувано на 09.07.24 в 14:41

ГЕРБ няма да подкрепи нито втори, нито трети мандат за кабинет

ГЕРБ няма да подкрепим втори мандат при никакви условия, решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.  Това се казва в позиция на политическата сила, разпространена от пресцентъра на формацията. Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база..

публикувано на 09.07.24 в 14:00

Няма пострадали при пожара в бившия селскостопански техникум в Кърджали (галерия)

Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ-Кърджали след пожар късно снощи в бившия селскостопански техникум в Кърджали. От полицията съобщиха, че огънят е пламнал около 22 часа. Няма пострадали и засегнати съседни обекти. На място са били изпратени 20 пожарникари с четири противопожарни и три леки щабни автомобила от РСПБЗН в..

публикувано на 09.07.24 в 10:20

Жълт код за горещо време в цялата страна

Жълт код за горещо време в цялата страна издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ. Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са..

публикувано на 09.07.24 в 10:08

Пожарът край Пепелище е овладян

Кметът на село Пепелище Шенол Ахмед, каза, че пожарът се е разсптространил на територия близо 30 декара.  Пожар бушува снощи близо до село Пепелище край Кърджали. Огнените езици бяха близо до газопровода и завод за производство на каучукови изделия. На около 300 метра са последните къщи на селото. За това съобщиха слушатели на Радио Кърджали, след..

публикувано на 09.07.24 в 09:53