Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доган поиска оставката на Пеевски и още петима

Ахмед Доган
Снимка: Ани Петрова, БНР

В призив към всички депесари почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган иска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 6 знакови имена на Движението - Халил Летифов - заместник-председател на ДПС и член на Централното оперативно бюро (ЦОБ), Станислав Анастасов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид Хамид - заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ, Ертен Анисова - заместник-председател на ПГ на ДПС, Радослав Ревански - член на ЦОБ.

Ето и пълния текст на писмото на Ахмед Доган (без съкращения и корекции):

Скъпи Депесари!

Преживяваме сериозна криза в организационния живот на партията. Тази криза е породена от:

 - Системно неспазване на Устава на ДПС;

- От грубото погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС (февруари, 2024г.)

 - От бруталното отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури на партията.

Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. 

Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората.

И за голяма моя изненада се твърди, че всичко, което се прави е било с мое съгласие!? Абсурд!

При такава ситуация няма основание за разбирателство с когото и да било.

Народното творчество има формула за подобни случаи в живота: „Късно е либе за китка.“ Цивилизационният избор на България е либералната демокрация с евроатлантическа насоченост.

ДПС има съществен дял за постигането на тази стратегическа цел на държавата. Освен това, ДПС е важен геополитически фактор на Балканите.

Затова всеки сериозен трус в редиците на Движението има широк обществен отзвук и международна реакция на политическа тревожност за стабилността и сигурността на Югоизточна Европа.

Благодаря за подкрепата на всички: от ветераните и депутатите до партийните структури, общинските кметове и младежките организации.

Специално благодаря за подкрепата на лидерите на европейските либерали и на нашите съмишленици и избиратели от Република Турция. 

Това обстоятелство за сетен път ме убеждава, че не съм загубил близо 40 години от живота си напразно… Фактически погледнато в ДПС има опит за вътрешно - партиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията.

Този процес на нелегитимна подмяна на ДПС категорично трябва да бъде спрян. Никой не може да открадне или да присвои ДПС.

Организацията ни не е еднолично търговско дружество. И затова не е възможно да бъде собственост на никого.

ДПС е политическо постижение на всички ни! Преодоляването на тази заплаха изисква радикални политически мерки.

Призовавам за оставките от поеманите длъжности на:

1. Делян Пеевски – председател на ДПС 

2. Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ 

3. Станислав Анастасов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ 

4. Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ

 5. Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС 

6. Радослав Ревански – член на ЦОБ 

Нека колективните органи да решат дали да останат членове на ДПС или не. Няма друг начин за елиминиране на всяко арогантно отношение в нашите структури.

Голямата ми молба към вас е да се освободите от страха.

Ние живеем в свободен демократичен свят. Защитете го!

Винаги ваш, Ахмед Доган"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пеевски отговори на Доган с официална позиция: Няма да се откажа

По-малко от два часа след призива на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и още петима знакови лица от ръководството на Движението за права и свободи, Пеевски отговори с позиция, публикувана на официалния сайт на партията със заглавието: "Делян Пеевски, председател на ДПС:  Няма да се откажа и няма да предам хората,..

публикувано на 10.07.24 в 22:19

В Крумовград наложиха ограничения в ползването на питейна вода

Призив да се ограничи ползването на вода отправи кметът на Крумовград Себихан Мехмед. В съобщение към съгражданите си, градоначалникът уточни, че е забранено да се използва питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тротоари и автомобили. Забраната е наложителна, за да не се стигне до воден режим, какъвто до този момент не..

публикувано на 10.07.24 в 16:04

Община Черноочене ще бъде поддържана със собствена автовишка

Община Черноочене вече разполага със собствена автовишка.  До момента за подобни услуги бяха използвани външни лица, което значително забавяше и оскъпяваше изпълнението.  С нейна помощ ще бъде поддържано уличното осветление по населените места, кастрене и оформяне на дървесната растителност в урбанизираните територии на населените места,

публикувано на 10.07.24 в 13:50

Заради дрога и алкохол двама водачи са в ареста

Две бързи производства са образувани в Районните управления в Кърджали и Джебел за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и алкохол. Около 16,40 вчера в Кърджали полицейски служители спрели за проверка „Шевролет“ с 33-годишен водач. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин и..

публикувано на 10.07.24 в 13:35
Слави Василев

Слави Василев: Доган ще спечели битката с Пеевски

Доган ще спечели битката с Пеевски, прогнозира политическият анализатор Слави Василев пред Радио Кърджали. "Това ще стане по причини, които са свързани не толкова с финансова мощ или с връзки в държавата, защото тук Пеевски има предимство според мен, но по причини свързани с отношенията на етническите турци отдолу нагоре. Смятам, че г-н Доган ще..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

Търси се място за паметника на Цар Иван Асен Втори в село Клокотница

В Хасково създадоха инициативна група, която ще подготви честването на 800 години от битката при Клокотница и победата на цар Иван Асен II над епирския владетел Теодор Комнин. Годишнината ще се изпълни през 2030 г., като идеята е през следващите пет години с различни прояви да се отбелязва славната дата. Кулминацията ще бъде издигането на паметник на..

публикувано на 10.07.24 в 10:41

Проф. Дайнов: Емблематичният модел Борисов-Пеевски влиза в процес на загиване

Политическите и обществените процеси у нас се запушиха от модела Борисов, наричан и модела Пеевски. При този модел са запушени основни процеси - на справедливост и равноправие. Това коментира в ефира на Радио Кърджали проф. Евгений Дайнов. Той каза, че когато няма справедливост всичко се блокира. Хората се отказват, хората се обезверяват...

публикувано на 10.07.24 в 10:13