Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Буруджиева за Калфин: Това е медийна кампания, далече от всякакви идеи и много близо до политически постове и опит за власт

Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП Татяна Буруджиева не знае какви свои идеи не е могъл да реализира Ивайло Калфин. Евродепутатът е подал оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. В писмо до лидера на БСП Сергей Станишев той пише, че е изправен пред абсурден избор между идеите и партийното ръководство, които се оказват все по-несъвместими, и избира идеите.

Г-н Ивайло Калфин не е от БСП и не знам защо на фона на неговите думи ме питате какво става в БСП? Той в последните месеци ясно се разграничи от позицията на БСП по това правителството, затова не виждам идеи, за които да говорим. Виждам едни действия и ходове, които засягат политически постове, а не идеи. Доколкото разбирам, г-н Калфин е притеснен от факта, че е изолиран от процеса на номиниране, което е съвсем нормално, при положение че той не е член на БСП. Не мога да разбера това вълнение на г-н Калфин. БСП още не си е формирала листата, за да се предприемат такива радикални позиции като на човек, който едва ли не е изхвърлен отвсякъде
, коментира Буруджиева.

Абсурд е да има втора листа вътре в БСП,
поне доколкото познавам Устава на БСП,
каза Буруджиева и припомни:

В първите два месеца на президентската кампания Калфин имаше около 5 процента популярност и подкрепа, до номинацията на вицепрезидента. Но при всички положения, ако се регистрира такава листа от серия малки партии вляво, която да се появи като алтернатива, тя ще бъде една от няколкото леви листи.
За мен това е медийнна кампания, за пореден път далече от всякакви идеи, много близко до политически постове и опит за власт, обобщи Буруджиева.

На въпрос как ще гласува в пленарната зала по искането на главния прокурор за отнемането на имунитета на Волен Сидеров, депутатът от БСП каза, че ще гласува "за" отнемането на имунитета на лидера на "Атака".



Чуйте разговора с Татяна Буруджиева от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ивайло Калфин

Калфин подаде оставка като ръководител на българските социалисти в ЕП

Ивайло Калфин подаде оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. В писмо до лидера на БСП Сергей Станишев Калфин пише: Аз съм изправен пред абсурден избор между идеите и партийното ръководство,..

публикувано на 13.01.14 в 12:43