Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Св. Шаренкова: Софийската областна организация на БСП иска оставката на цялото ръководство на партията

Снимка: БГНЕС
Светлана Шаренкова от БСП, председател на форум "България - Русия", изрази в "Преди всички" очакванията си от днешния пленум на партията: Смятам, че този пленум има основна цел - да даде този очакван анализ на поредните загубени избори и да начертае план за излизане от тази криза.

Шаренкова припомни, че миналата година по време на протестите имаше вот на доверие от страна на Станишев: Той завърши с изводите, че трябва да се направят ясни критерии, по които се взимат решенията в партията, да се знае ясната отговорност на всеки един от ръководството. Така и не стигнахме до изясняване и подборка на тези критерии - все не беше времето, все се случваше нещо в държавата. Шаренкова мисли, че настроението в страната е по-различно от това на "Позитано". Виждам в левия вестник "Земя", че от нашите читатели идват тревожни сигнали.

София област е пета по резултат в страната, но това не ни задоволява. Говори се за ясно контролиран вот в полза на ДПС. Смятаме, че предложението за задължително гласуване е много опасно. Смятаме, че това няма да реши проблемите на БСП. Не е обсъждано дори на експертно ниво. Ще се купуват цели избирателни комисии. Станишев казваше, че задължителен вот е дървено желязо. И изведнъж... Политическа отговорност се поема с оставки.


Ние от област София искаме оставка на цялото Изпълнително бюро на БСП и насрочване на Конгрес на партията. На Бузлуджа партията да отиде с новото ръководство и ново самочувствие, и нови идеи.

Цялото интервю на Таня Величкова със Светлана Шаренкова можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!