Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия опроверга информацията на "Билд" за подготвяни терористични атаки на плажове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианските власти опровергаха твърденията в германското издание "Билд", че екстремисти, свързани с "Ислямска държава", подготвят атентати на плажове в Италия, Испания и Франция. Вчера "Билд" писа, че германските специални служби са получили информация от италианските си колеги за предстоящи атаки.

Италианските специални служби веднага опровергаха написаното от "Билд", че те са информирали за подобна опасност своите германски колеги. В кратко и ясно съобщение се казва, че няма специфична тревога за тероризъм нито такава информация.

Заместник-министърът на вътрешните работи Филипо Бубико отрече публикацията като неоснователна информация. Същото мнение беше изказано и от вътрешния  министър Анджелино Алфано. Той уточни, че това е материал, целящ да създаде паника и да ощети туризма в Италия, без да има нещо общо сигурността.

Председателят на парламентарната комисия за сигурността на страната Джакомо Стуки, от своя страна, отрече напълно написано от германското издание и каза, че по отношение на информацията, която имат, никъде не се споменава за подобен вид атентати. Той посочи, че източниците на "Билд" трябва да бъдат проверени, защото ако има безпокойство за италианските плажове, вниманието на силите за сигурност щеше да е вече повишено. Според него информацията не се основава на факти от реалността.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Белгийските власти предупредиха, че "Ислямска държава" е изпратила още свои бойци в Европа

Белгийските власти имат сведения, че групировката "Ислямска държава" е изпратила още свои бойци в Белгия и Европа. По тази причина нивото на тревога в Белгия остава на предпоследната си степен.  Подобно предупреждение отправи и директорът на Европол Роб..

публикувано на 19.04.16 в 15:52
Барак Обама

Обама: Ядрото на "Ислямска държава" в Сирия и Ирак се свива

"Ядрото" на терористичната групировка "Ислямска държава" в Ирак и Сирия се свива. Това заяви американският президент Барак Обама след края на съвещание на Съвета за национална сигурност, посветено на борбата с джихадистката организация...

публикувано на 14.04.16 в 09:58

Външните министри от Г-7 призоваха за засилване на борбата срещу "Ислямска държава" в Сирия и Ирак

Външните министри на седемте най-развити държави излязоха с общ призив за засилване на борбата срещу групировката "Ислямска държава" в Сирия и Ирак. Според тях Сирия се нуждае от ново правителство, което ще представлява всички страни и ще може да защити..

обновено на 11.04.16 в 11:59