Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Съкровени мигове" в изложба на Светлана Желязкова

Изложба живопис „Съкровени мигове“ на Светлана Желязкова ще се открие в галерия „Сигна“ в Новотел Пловдив. Творбите са фокусирани върху жената, като всеки сюжет е като споделен миг и разказана история – полет на птица, нежно докосване, мечтание, кратък момент между едно вдишване и издишване. Образите общуват със зрителя, пленяват го и от съприкосновението с този свят на изтънчена естетика се събуждат най-фините вибрации на душата.

Жената е визирана като очарователна, чувствителна, нежна и деликатна.

Произведенията в изложбата изобилстват от образи и символи. Стилът на рисуване се характеризира с чиста и ясна линия, детайлен рисунък, нежна палитра. Красотата и изяществото са навсякъде.

Авторката е завършила магистърска степен по „Сценография на музикално-сценичните жанрове“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и е заместник-председател на Дружеството на пловдивските художници. Участвала е в национални и международни изложби. Нейни картини са притежание на частни колекции в Санкт Петербург, Лондон, Ню Йорк, Вашингтон, Пловдив, Токио и др. Работи и в областта на арттерапията. 

Още една самостоятелна изложба могат да видят ден ценителите на изобразителното изкуство. Галерия „Възраждане“ представя самостоятелна изложба на Григор Ангелов. 75-годишният художник се представя с живопис, за която галеристите казват „И на 75 години – чаровен!“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!