Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 10 от загиналите в Дака чужденци са италианци

| обновено на 02.07.16 в 18:12
Според Италия по-голямата част от жертвите в заведението в Бангладеш са италианци и японци. По последна информация, в заведението е имало 11 италианци. Единият от тях – Джани Боскети успял да се спаси, защото бил на двора. Видял какво става и информирал веднага италианското посолство. Боскети живее в Бангладеш от 25 години и е текстилен предприемач, така както и част от другите италианци в заведението. Общо 9 са жертвите от италианска страна, съобщи външният министър Паоло Джентилони. Съдбата на още един италиански заложник не е ясна. 

Премиерът на Италия Матео Ренци, който през цялата нощ следи събитието от палатът „Киджи” направи кратко изявление. В него, той уточни, че за Бангладеш заминава специален самолет с представители на министерския съвет. Видимо дълбоко разстроен, Матео Ренци изказа съболезнования на семействата на загиналите и подчерта:
Терористите искат да преобърнат ежедневието ни  и ние сме длъжни да отговорим с още по-голяма решителност, за да защитим ценностите си, с които се гордеем - ценности като свободата и демокрацията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Терористи похитиха заведение в столицата на Бангладеш

Въоръжени мъже взеха около 20 заложници в популярно заведение в дипломатическия квартал на столицата на Бангладеш – Дака. Съобщава се за две жертви от местните сили на реда, най-малко 40 души са ранени. Отговорност за атаката поеха от групировката..

публикувано на 02.07.16 в 03:20

"Ислямска държава" пое отговорност за заложническата криза в Дака, приключила с 20 убити

Двадесет цивилни са убити тази нощ в ресторанта, атакуван от терористи в столицата на Бангладеш Дака, предадоха световните агенции, като се позоваха на представител на армията. Отговорност за нападението пое Ислямска държава.  Заложническата криза..

обновено на 02.07.16 в 18:20