Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов прие оставката на областния управител Веселин Пенев

Снимка: sfoblast.government.bg
На среща с областния управител на София-град Веселин Пенев министър-председателят Бойко Борисов поиска оставката му и я прие. По-рано Борисов назначи проверка на Главния инспекторат на обстоятелствата около извършването от областния управител на разпоредителни действия с имот - държавна собственост. Събраните до момента факта  му дадоха мотив да сезира прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая.

Часове преди това Веселин Пенев заяви, че няма да подава оставка до "излизането на каквото и да е становище за незаконосъобразност". Той коментира, че не е ощетил държавата и не е нарушил процедурите




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Областният управител на София Веселин Пенев обяви, че няма да подава оставка

Областният управител на София Веселин Пенев обяви, че няма да подава оставка след скандала с продажбата на имот в центъра на столицата, известен като Царските конюшни.  На специално свикана пресконференция Пенев обясни, че не е ощетил интересите на..

обновено на 09.09.16 в 18:18
Бойко Борисов

Премиерът сезира прокуратурата за извършената сделка по продажбата на Царските конюшни

Премиерът Бойко Борисов сезира прокуратурата за извършената сделка по продажбата на така наречените "Царски конюшни", които са държавна собственост. Основание за искането на премиера са събраните до момента данни по назначената проверка в областната..

обновено на 09.09.16 в 18:25