Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "За нашите деца" ще проведе благотворителна "Вечер на добродетелите"

Снимка: БГНЕС
В София успешно премина семейният ден на добротворчеството в центъра за обществена подкрепа „Света София“. Инициативата е на фондация „За нашите деца“ и се проведе преди „Вечерта на добродетелите“, която ще бъде на 26 октомври.

Фондацията покани скъпите си приятели, които подкрепят нашите усилия - всяко едно българско дете да живее в сигурна семейна среда, каза Иванка Шалапатова, директор на фондация „За нашите деца“.

Шест бебета живеят в защитената къща, която е построена от фондацията и хората, които ги подкрепят, допълни още тя: 

Във всеки един момент в защитената къща живеят шест бебета, които поради различни причини не могат да бъдат със своето родно семейство. Нашата цел е с грижата на семейство, както и детегледачи, ние да направим всичко възможно престоят на децата да бъде като в истинско семейство.

Каузата на „Вечер на добродетелите“ на нашето благотворително събитие е за набраните средства. С тях да превърнем дома в един модерен комплекс за ранно детско развитие, където ще помогнем на 400 деца с рехабилитация, емоционална и социална подкрепа. 

По думите на Шалапатова децата живеят в детската къща от 24 часа до 6 месеца. Важното е да се намери трайна семейна алтернатива, подчерта тя. Фондацията работи съвместно и със социалните институции.

Репортажа можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!