Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконно изсичане на дървета и строежи в столичния "Западен парк"

Снимка: ZaHorataIMiastoto

Слушатели на "Хоризонт" сигнализираха за незаконно изсичане на дървета в столичния "Западен парк", както и за строеж на бараки и разширяване на ромски постройки.

С огромни камъни е ограден целият „Западен парк“ в района на квартал "Факултета". Това е направено от администрацията на район "Красна поляна", като целта е да се избегне незаконната сеч на дървета. Кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров коментира по време на репортерска проверка на БНР, че доколкото смогва, администрацията контролира процеса по незаконно застрояване в района:

Къщички, вярно, могат да изникнат и за един ден. Някои идват, правят землянки. Ние се опитваме да ги ограничаваме с всякакви средства - камъни, ровове, стени. Засега успяваме да ги ограничим най-вече чрез местните роми, които не допускат други роми, пришълци от страната или други квартали на София. Най-вече с това, че който и да дойде, ние вече не го регистрираме и той не получава нито социални помощи, нито всякакви привилегии за деца, семейство. Това играе много силна роля. Като веждат, че не могат да пробият системата, се изнасят.

Чакъров съобщи още, че има конфискувани каруци и призова местните жители да подават сигнали, ако видят натоварени такива с дървен материал.

В началото на квартал "Факултета" има и нерегламентирано сметище. Иван Чакъров обясни, че са необходими доста средства за отстраняването му:

Трябва да го изчистим, защото могат да тръгнат всякакви зарази, болести.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!