Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ отхвърли предупрежденията на БСП за възможна нова криза с преработката и депонирането на столичната смет


Общинските съветници от БСП в София изразиха притеснение, че е възможна нова криза с боклука, заради проблеми в работата на Завода за преработка на отпадъците. Съветниците настояват да бъдат посочени истинските мотивите за освобождаването на директора на завода Николай Савов, след като стана ясно, че по време на инцидента с пострадалия работник, той вече е бил отстранен от длъжност. Милка Христова от БСП посочи: 
Основният проблем, който в момента се явява обаче това е крайният продукт от дейността на този завод, а именно един от главните продукти това е така нареченото RDF. В момента това депониране се случва на депото в Садината и Долни Богров. Тези депа след няколко месеца ще изчерпят своя капацитет.

Общински съветници от ГЕРБ бяха категорични, че криза с боклука на София не може да има. Николай Стойнев призова колегите си от БСП да не се заиграват със страховете на хората:
За депониране на отпадъци максималният обем е около 75 000 тона. Обемът на депото в Садината е за 3 милиона и 400 000 тона. Няма основание за някакво притеснение, свързано с приемането и преработването на отпадъците.
Повече по темата чуйте от звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!