Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извадиха още оцелели от развалините на затрупания от лавина хотел

| обновено на 21.01.17 в 15:05
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още четирима души бяха извадени живи от развалините на хотела, който беше затрупан от лавина в Италия в сряда. Инцидентът се случи в района на Фариндола.

Спасителните операции продължиха през цялата нощ и ще продължават до извеждането на всички оцелели. До момента, заедно с двамата случайно спасили се, спасените са 11 души, сред които четири деца. Гражданска защита уточни, че загиналите в хотела са общо пет – трима мъже и две жени, а отделно от друга лавина край Кампотосто жертвите са три. В хотела с нерегистрираните гости вероятно е имало 35 души. Снощи са били извадени и телата на две загинали жени, съобщиха от италианската пожарна служба. Издирват се още 19, като се ползва най-модерна техника за локализирането им под развалините. Спасителите продължават работата си при изключително тежки условия и риск от нови срутвания, коментират италианските власти.

Първата група оцелели са били открити в района на бара и билярдната зала на хотела, съобщи по-рано кметът на Фариндола Иларио Лачета, който нарече откриването им живи чудо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!