Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Герджиков даде добра оценка за свършената работа по аварийния ремонт на тунел "Ечемишка"

| обновено на 13.02.17 в 21:12
Снимка: БГНЕС

Тунелът "Ечемишка" беше отворен следобед за двупосочно движение в тръбата към София след като беше затворен 8 дни заради трагичен инцидент. Сменено е осветлението в тръбата.

Служебният премиер Огнян Герджиков даде добра оценка за свършената работа по аварийния ремонт на тунела "Ечемишка" на АМ "Хемус".

Сами видяхте - за 5 дена се свърши повече работа отколкото за 5 години. Искам специално да благодаря първо на министър Попниколов, защото съумя да организира за изключително кратко време този абсолютно необходим и задължителен ремонт. Ако не беше направен за това кратко време, много дълго щеше Северна България да бъде практически почти затворена. Искам да благодаря специално и на всички участвали в тези ремонтни дейности, всички строители, които работиха денонощно. Ще ги поканя в Министерския съвет, за да изразя лично своята благодарност към тях. 

Герджиков и министърът на регионалното развитие Спас Попниколов присъстваха на пускането на движението в тръбата към София.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството се извини на гражданите за причиненото неудобство със затварянето на тунела.  Проверка сочи, че има тунели в критично състояние. Възложена е оценка на риска, след което следват мерки за обезопасяването. 

От своя страна оскорошният министър-председател
Бойко Борсов коментира, че точно по времето на тройната коалиция са били отпуснати пари за ремонт на тунел "Ечемишка", но са започнали съдебни дела и той не е бил реализиран.

Още по темата можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!