Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС прие правилата за прием на първокласниците

| обновено на 23.02.17 в 17:15
Снимка: Петко Котларски

Одобрени бяха новите правила за прием на ученици в първи клас в София. Най-много точки ще бъдат давани за настоящ или за постоянен адрес, съвпадащ с административния район на училището. Допълнителни точки ще се дават, ако децата са посещавали предучилищна група в желаното училище. Заместник-кметът по образованието Тодор Чобанов посочи другите важни критерии: 

Разбира се, важен критерий, който присъства са братя, сестри - нормално е да получават такива родители бонус за второто дете, за да може да учи там, където е неговото  братче, сестриче.

А в социалните критерии -  дете с двама починали родители, дете с един починал родител, дете с увреждания над 50 процента, дете от многодетно семейство, също и осиновени деца - така че тук гарантираме, че тези деца с особени потребности, също ще могат безпроблемно да бъдат приемани в първи клас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Утре СОС ще определи окончателния вариант на системата за прием на деца в първи клас

Утре Столичният общински съвет ще гласува новите правила за прием на деца в първи клас в общинските училища на територията на столицата. Проектът на наредба за прием на ученици в първи клас, изготвен от зам.-кмета по образованието Тодор Чобанов, беше..

публикувано на 22.02.17 в 14:52