Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлия Пискулийска: Вярвам, че малките неща помагат някому да се закрепи на тази наша земетръсна земя

Юлия Пискулийска с Татяна Лолова
Снимка: Личен архив

Колкото и да е тежък животът, хората трябва да си позволяваме да поглеждаме към поезията, както и към всичко онова, което се съдържа поетично в нашия отчаян бит. Това заяви в интервю за предаването "Рано в неделя" Юлия Пискулийска – автор на книгата "Незавършен портрет", в която разказва за срещата си с известни български лекари, политици, артисти, писатели и общественици.

Юлия Пискулийска
Пискулийска е родена във Враца и е завършила специалност "Български език и литература" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има десетки публикации във вестници и списания, водила е предавания в БНР и в БНТ. Работила е и в културния отдел на вестник "Труд", а също е и основател на фондация "Медии, общество, семейство, традиции". 

Срещите ѝ с хората ѝ дават кураж да превъзмогва трудностите в живота, подчерта Пискулийска:

Аз имам своята цел, желание и надежда. Аз вярвам, че малките неща, които правя, помагат някому да се закрепи на тази наша земетръсна земя. И някак си душата на човека да намира малките, топлите цветове на детайла, както и малките, топлите радости, които нощем ни карат да зачеркнем кошмарите и да си казваме "Утре ще кажа някому "ДОБРО УТРО!".

Подробности, както и цялото интервю на Евелина Стоянова с Юлия Пискулийска, можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!