Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма "Зелена София" - благоустрояване чрез доброволчество

Снимка: Столична община
До края на месец май ще тече процедурата за кандидатстване по Програма „Зелена София“ за 2017 г. Тя има за цел да мотивира гражданите на града да се включат в подобряването на околната среда чрез доброволчески труд и материална подкрепа от страна на Столичната община. Документи за участие се приемат до 29 май.

Програма "Зелена София" има амбицията да подобри състоянието на зелените площи и парковото обзавеждане, които са общинска собственост. Така СО се опитва да провокира активно гражданско участие в благоустрояването и поддръжката на зелените площи в столицата. Усвояването и използването на околните пространства в жилищните квартали биха подобрили условията за живот и отдих.

Участието в програмата развива доброволчеството и повишава социалното общуване и гражданската активност. Читалища, детски градини и училища могат да кандидатстват за облагородяване на дворовете им. Бенефициенти по програмата, могат да бъдат етажни собствености или сдружения на собственици вписани в регистъра, а също така и юридически лица с нестопанска цел.

От какво могат да се възползват участниците в „Зелена София 2017“ – чуйте от архитект Николета Илиева, главен инспектор в дирекция Зелена система.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!