Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Димитрова: Заложихме на трудните елементи и за това печелим

Снимка: БФХГ

Напаснахме вече съчетанията към новия правилник. Направихме корекции в тях, така че да можем да съберем повече точки с отделните елементи. Наблегнахме и на хореографията. Съчетанията ни са направени с много мисъл. Постарали сме се много, нямаме лесен елемент. Композициите са доста трудни, на това заложихме и за това печелим, така старши треньорът на ансамбъл жени Весела Димитрова коментира промените в композициите. Момичетата в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева и треньорката спечелиха  приза отбор и треньор на месеца в допитването сред спортните журналисти за месец април. Невяна Владинова пък грабна отличието за спортист на месеца.

След церемонията момичетата от ансамбъла се похвалиха с добрите условия на възстановителния лагер, лековитата минерална вода и рехабилитационните процедури.

Комплексът беше чудесен, както и водата с която бяха правени процедурите. Момичетата си починаха. Всички травми и болежки вече отшумяват. Караха колело. Наблегнахме на това да се възстановят телата им, тъй като имаха доста тежък сезон. Имаха нужда от това, допълни Димитрова.

В средата на юни заминаваме на подготвителен лагер в Япония. След това имаме две състезания от веригата „Чаландж къп“ и след това е световното първенство в Пезаро (Италия), разкри програмата на ансамбъла Димитрова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!