Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на бул. "Овча купел" приключва на 10 септември

Знаем, че до началото на учебната година Столичната община предвижда да отвори бул. „Овча купел“.
Стойността на възложената рехабилитация на бул. „Овча купел“ е приблизително 2 млн. лева, като е предвидено да бъдат ремонтирани тротоарите пътната настилка, както и да бъде подменено трамвайното трасе.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери как се извършва реконструкцията в отсечката от ул.“Коломан“ до бул. „Цар Борис III“.Тя обясни:
Заради строителството на метрото и разширението на бул. „Монтевидео“ доста трудно става придвижването на шофьорите и пешеходците в тази част на квартала, за което искам да им благодаря за търпението. Участъкът от бул. „Овча купел“ до бул. „Цар Борис III“ беше в изключително лошо състояние, включително и релсовият път. Започнахме в края на юли, а сега сме почти на финала. Очаквам до неделя да пуснем още едно платно и движението отново да стане двупосочно. Най-късно до 10 септември трябва да приключи цялостно ремонтът и движението да бъде освободено. Подменят се трамвайните линии, настилката и тротоарите, оформят се плацовете на дърветата и се модернизира осветлението. Този участък е около 400 метра, но изключително ключов за този район на София.

На този обект, за първи път в столицата се използва иновативна технология за подмяна на релсовия път. Предполага се, че тя ще намали драстично шума от преминаващите трамвай. Ако се докаже, като успешна ще бъде наложена и използвана на други обекти в София, обясни Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община.

Чуйте и вижте повече от репортажа и снимките на Божидар Янев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия