Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Любовен еликсир“ от киносезона на Метрополитън

Очарователен спектакъл, който носи много радост, веселие, добро настроение! Нямаше зрител, който да не напусна залата с усмивка на уста, а салонът беше буквално претъпкан. Разбира се, за всичко допринесе много прекрасната музика на Доницети. „Любовен еликсир“ е един от големите шедьоври на комичната опера, познат и обичан от публиката. Допринесе и великолепният изпълнителски състав – солистите, хорът и оркестърът на Метрополитън и дебютиращият млад диригент Доминго Хиндоян. Той наложи стремителни, бравурни темпа, които да направят от операта фойерверк.

Очарователна беше изпълнителката на ролята на Адина, южноафриканското чудо Прити Йенде - млада, красива, много музикална, с блестяща вокална техника и сценичен чар. Прекрасен тенор е Матю Поленцани - идеален изпълнител на тази толкова известна партия, с много красив глас, нюансиран, самият той с красиво излъчване на мъж. Даже започваш да се чудиш: Та нали Неморино е селският глупак? Но пък иначе как щеше да го хареса красивата Адина?

И друг път съм гледала Илдебрандо Д’Арканджело като Дулкамара и винаги ме е впечатлявал с невероятния си актьорски талант! Много е забавен, с много интересни находки в държанието на героя си, а и пее прекрасно. Може би неговата партия е технически най-трудна. И младият Давиде Лучано създаде на сцената сполучлив образ на офицера самохвалко, а и гласовото му покритие бе много добро. Както винаги, оркестърът на Метрополитън бе на ниво, хорът също.

Постановката на Бартлет Шер е традиционна и много въздействаща и в комичните, и в лиричните моменти. Въобще, истинско удоволствие бе да се гледа и слуша тази очарователна постанавка на „Любовен еликсир“ на Доницети!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!