Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на бул. "Т. Каблешков" трябва да приключи до края на юли

4
Снимка: Божидар Янев

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонтните работи по разширението на булевард “Тодор Каблешков“ в участъка от бул.“Цар Борис Трети“ до ул. „Майор Горталов”. Там вече бяха подменени канализацията и бяха изместени телекомуникационните мрежи, като сега се изгражда уличното осветление, а пътните платна се подготвят за асфалтиране.


Фандъкова посочи, че изпълнението на ремонта се извършва по график, въпреки лошото време, и трябва да приключи до края на юли:

Булевард "Тодор Каблешков" е ключов и стратегически обект, защото е част от вътрешния ринг на града. Ние сме амбицирани да ускоряваме работата по цялото протежение на булеварда. След направени отчуждения имаме готовност да започнем разширяването от бул. "България" до ул. "Костенски водопад". Там се обявява процедура, имаше обсъждане с живеещите в хода на проекта като от бул. България до бул. "Симеоновско шосе" се предвижда и трамвайно трасе. Върви много активно отчуждаването на другите участъци. В последните години сме отчуждили 37 дка, за да може да работим по протежението на булеварда. Това са над 23 милиона лева. Предстои ни отчуждаването на още около 35 дка - доста сериозен ангажимент. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия