Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 5500 паркоместа ще бъде разширена зелената зона за паркиране в четири столични района

Снимка: Георги Корнейков, БНР

С 5500 паркоместа ще бъде разширена зелената зона за паркиране в 4 столични района - "Оборище", "Възраждане", "Лозенец" и "Красно село". Това реши Столичният общински съвет на днешното си заседание. Жителите на районите ще могат да закупят винетен стикер за годишно платено паркиране в разширената Зелена зона, която започва да работи от 1-ви ноември. Това съобщи Румяна Милова от Центъра за градска мобилност: 

"Всеки гражданин ще може на сайта на съответната община да се запознае с това как ще изглежда неговата улица след въвеждането на зоната, къде ще има паркоместа, къде ще е забранено паркирането, къде ще има места за хора с увреждания. Ще имат възможност и в рамките на един месец да представят предложения за изменения, да могат да бъдат обсъдени и променени преди да сме започнали да маркираме тези места".

100 лева е стойността на годишния винетен стикер в зелената зона за паркиране на София.

Столичният общински съвет прие още нощен абонамент за платено паркиране в синята зона на града за собствениците на заведения и хотели, който е 650 лева.

И още - мнозинството в Столичния общински съвет разреши на Центъра за градска мобилност да отдаде на концесия спирките на градския транспорт за период от 15 години.

Още информация по темата ще научите от звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!